Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да

...
Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия, за да
Коментари Харесай

Северна Корея е изпратила 3000 войници към Украйна

Северна Корея е изпратила 3000 бойци в Русия, с цел да я поддържат във войната ѝ против Украйна, обявиха през днешния ден южнокорейски депутати въз основа на предоставена им от южнокорейското разузнаване информация, съобщи Агенция Франс Прес.

Според новите данни числеността на военнослужещите е два пъти по-голяма от посочената в изнесени по-рано от южнокорейското разузнаване сведения.

„ Смята се, че още 1500 бойци са били ситуирани в Русия, с което общият им брой доближава 3000, сподели депутатът Пак Сун-вон, член на парламентарната комисия по разузнаването.

Пхенян е заречен да даде общо 10 000 бойци, като разполагането им се чака да завърши през декември, обявиха депутатите.

Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха изказванията, в това число на Киев, за севернокорейски бойци, поели към бойните полета.

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден прикани съдружниците си да реагират на доказателствата за севернокорейската интервенция във войната.

В началото на седмицата почитан американски посланик съобщи, че Вашингтон се съветва със съдружниците си за последствията от севернокорейска интервенция и добави, че това „ би било рисково и предизвикващо мощна угриженост развиване на събитията “, в случай че бъде доказано.

В петък Националната разследваща работа на Южна Корея заяви, че Северна Корея е изпратила с транспортен съд към 1500 бойци в Русия.

Междувременно немското държавно управление през днешния ден е повикало севернокорейския шарже д'афер в Берлин, с цел да разиска с него възходящото безпокойствие към изпращането на севернокорейски бойци в Украйна, заяви външното министерство на федералната република, представено от " Ройтерс ". 

" Ако се окажат правилни известията за севернокорейски бойци в Украйна и че Северна Корея в този момент поддържа съветската експанзия в Русия с войски, това би било нещо съществено и в прорез с интернационалното право ", съобщи външното министерство в обществената мрежа X и добави, че севернокорейската поддръжка за Русия заплашва сигурността на Германия и мира в Европа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР