Северна корея днес отново обиди американския президент Доналд Тръмп, като

...
Северна корея днес отново обиди американския президент Доналд Тръмп, като
Коментари Харесай

Северна Корея отново обиди Тръмп: Той е безразсъден и непостоянен старец

Северна корея през днешния ден още веднъж обиди американския президент Доналд Тръмп, като го назова " необмислен и променлив дъртак ", откакто той написа в Туитър, че севернокорейският водач Ким Чен Ун желае да загърби специфичните връзки сред двамата и да повлияе на американските избори, като предприеме враждебни дейности, съобщи Асошиейтед прес.

Високопоставен представител на Пхенян, Ким Йон-чхол, някогашен договарящ за нуклеарната стратегия на Пхенян, съобщи в декларация, представена от формалната организация КЦТА, че страната му няма да се огъне пред американския напън, тъй като няма какво да губи, и упрекна администрацията на Тръмп, че се пробва да печели време преди приключването на едногодишния краен период, подложен от Ким Чен Ун пред Вашингтон да избави от неуспех нуклеарните договаряния, предава Българска телеграфна агенция.

В неделя Тръмп съобщи в туит, че " Ким Чен Ун е прекомерно интелигентен и има прекомерно доста да губи, в действителност всичко, в случай че работи по неприятелски метод. Северна Корея, под управлението на Ким Чен Ун, има голям стопански капацитет, само че би трябвало да се денуклеаризира, както даде обещание ". Тръмп добави, че Ким не би желал да " скапе специфичните си връзки с президента на Съединени американски щати, нито да се намесва в американските президентски избори през ноември ", напомня АП.

Днес Ким Йон-чхол отвърна, че севернокорейският водач Ким Чен Ун може да промени мнението си за президента на Съединени американски щати, в случай че той продължава да прави " неуместни и рискови " изявления. По думите му " туитовете на Тръмп ясно демонстрират, че той е раздразним остарял човек, лишен от самообладание. Щом като е подобен необмислен и променлив остарял човек, може да пристигна време, когато няма да можем да го назовем иначе с изключение на " изглупял дъртак ". Има прекалено много неща, които (Тръмп) не знае за Северна Корея. Ние нямаме какво повече да губим. Макар че Съединени американски щати могат да вземат още доста от нас, те в никакъв случай няма да могат да ни лишават мощното възприятие за самоуважение, мощност и ненавист към Съединени американски щати ".

Изявлението бе направено броени дни след сходната опасност, отправена от първия заместник-външен министър Чхуе Сон-хюи, че Пхенян ще възобнови обидите против Тръмп, откакто президентът загатна на срещата на върха на НАТО, че е допустима военна акция среку Севера, и още веднъж загатна прякора " индивида -ракета " по адрес на Ким Чен Ун. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР