Северна и Южна Корея съобщиха, че са си разменили предупредителни

...
Северна и Южна Корея съобщиха, че са си разменили предупредителни
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея размениха изстрели

Северна и Южна Корея оповестиха, че са си разменили предупредителни артилерийски изстрели по оспорваната си морска граница западно от полуострова, заяви Асошиейтед прес.
Прочетете още
Според генералния щаб на Южна Корея военноморските й сили са произвели предупредителни изстрели, с цел да прогонят севернокорейски търговски транспортен съд, за който се твърди, че е нарушил морската граница рано сутринта в понеделник.

От своя страна армията на Северна Корея разгласи, че е дала отговор с 10 артилерийски снаряда от брегови батареи като предизвестие към Юга. Пхенян упрекна южнокорейски боен транспортен съд, че е навлязъл в севернокорейски води под предлог, че преследва неидентифициран кораб.

Според Южна Корея артилерийският обстрел от Севера нарушава вътрешнокорейското съглашение от 2018 година за ограничение на военното опълчване и подкопава стабилността на Корейския полуостров. Не се оповестява за директни конфликти сред двете Кореи.

Недостатъчно демилитаризираната морска граница край западния бряг на Корейския полуостров е източник на дългогодишно опълчване сред Севера и Юга. През последните години в региона имаше няколко морски конфликта, в това число две офанзиви през 2010 година, при които починаха 50 южнокорейци.

Инцидентът се случва в изискванията на нараснало напрежение поради скорошната серия от ракетни проби от страна на Пхенян.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР