Северен поток 1 и Северен поток 2 технически могат да

...
Северен поток 1 и Северен поток 2 технически могат да
Коментари Харесай

Русия: Газопроводите Северен поток 1 и 2 могат да бъдат поправени

" Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " механически могат да бъдат ремонтирани, само че това ще отнеме доста време и пари. На първо място Русия има намерение да разбере кой е отговорен за саботажа на тръбопроводите, като Москва допуска авансово, че " интерес към това имат Съединени американски щати, Украйна и Полша ". Това съобщи вицепремиерът на Русия Александър Новак в ефира на телевизионния канал " Россия-1 " в изявление за предаването " Москва. Кремъл. Путин ", представен от ТАСС.

" Никога не е имало такива повреди. Разбира се, има механически благоприятни условия за възобновяване на инфраструктурата, належащо е време и съответните средства. Сигурен съм, че ще се намерят подобаващи благоприятни условия ", сподели той.

" Днес ние изхождаме от обстоятелството, че е належащо на първо място да разберем кой е направил това и сме сигурни, че някои страни, които преди този момент са изразявали своята публична позиция, са заинтересовани от това. Както Съединени американски щати, по този начин и Украйна, а Полша по едно време говореха за това, че " тази инфраструктура няма да проработи, те ще създадат всичко за това ", тъй че, несъмнено, това би трябвало да се прегледа съществено ", добави Новак.

Във вторник Nord Stream AG заяви за " невиждани опустошения " на 26 септември на три от линиите на морските газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". Първото приключване беше намерено при " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация осведоми, че огромно количество газ е навлязло в морето. На самолети и кораби е неразрешено да се доближават до мястото на произшествия на по-близо от пет морски благи.

По-късно шведски сеизмолози прецизираха, че на 26 септември са регистрирани две детонации по маршрутите на " Северен поток " 1 и 2. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен класифицира тези произшествия като бойкот, като уточни, че всяко съзнателно нарушение на европейската енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до най-решителни реакции.

Германските служби за сигурност се притесняват, че " Северен поток 1 " може да остане негоден вечно, след като бяха открити огромни течове както от него, по този начин и от " Северен поток 2 " в Балтийско море, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на немския ежедневник " Тагесшпигел ".

Причината е, че в случай че течовете в двете тръби на " Северен поток 1 " не бъдат отстранени бързо, големи количества солена морска вода ще обхванат в тръбопроводите и ще причинят разяждане.

На 1 октомври датската енергийна агенция заяви, че един от двата спукани тръбопровода в Балтийско море наподобява е спрял да изпуска природен газ, заяви АП.

В " Туитър " организацията заяви, че компанията, ръководеща " Северен поток 2 ", е получила информация, че налягането изглежда се е нормализирало, което демонстрира, че газът към този момент не изтича от тръбопровода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР