Северен обход на град Айтос“ е вече приет за обект

...
Северен обход на град Айтос“ е вече приет за обект
Коментари Харесай

ОСР определи „Северен обход на град Айтос“ за обект с регионално значение

„ Северен обход на град Айтос “ е към този момент признат за обект с районно значение, което е и първата стъпка по неговото бъдещо осъществяване. Това стана факт на извършеното през днешния ден постоянно съвещание на Областния съвет за развиване, на което общините от бургаска област показаха проектите си за интегрирано развиване за интервала 2021-2027 година, признати от общинските препоръки. Присъстващите през днешния ден членове на Съвета единомислещо гласоподаваха и поддържаха построяването на обходен път, който ще извежда тежкотоварния трафик отвън обитаемото място на гр..

Областният съвет за развиване беше срочно проведен и управляван от регионалния шеф проф. Мария Нейкова, която съобщи пред аудиторията, че е време за действителни решения и градивни дейности, които освен да минимизират следствията, само че и да отстраняват отрицателната статистика за човешки жертви освен в гр. Айтос, само че и в бургаска област.

Други планове, които са заложени за реализация през програмния интервал на община Айтос са свързани с обезпечаване на среда за отдих и спорт, които обгръщат ремонт на съществуващи и построяването на нови обекти, използване на ограничения за енергийна успеваемост на здания, възстановяване на уличната мрежа. Общинската администрация възнамерява създаване на нови и ремонт на съществуващи общински жилища, в това число и тяхното обзавеждане, слагане на видеонаблюдение в обитаемоте места и построяването на паркинги. Предстои рационализация и реорганизация на сградния фонд на културните институции, на Младежкия дом и бизнесцентъра. Ще се закупи съоръжение за използване на модерни способи на обслужване и лекуване на айтоската многопрофилна болница. Продължават своето развиване и редица обществени услуги на територията на община Айтос.

Община е заложила в проекта си за идващите 6 години ограничения за развиване на селското стопанство и преработващата индустрия. Консервационно-реставрационни действия и настоящи поправки на храмове са дребна част от ограниченията, които са заложени за опазването на културно-историческото завещание. Предстои устройство и маркиране на туристически пътеки. Има направен механически план за създаване на спортни площадки и зали за хора в неравностойно състояние. Готов за реализация е и планът за биологична рекултивация на обект „ Закриване и рекултивация на съществуващо общинско хранилище за битови боклуци на територията на община Карнобат “. Все още на стадий планова концепция е построяването на сепарираща апаратура за подбиране и обработка на смесени битови боклуци на площадка на ПСО, построяването на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци на площадка на ПСО в гр. Карнобат, както и обновяването на гробищния парк в гради и други, насочени да обезпечат териториална централизация на ограниченията, плановете и финансовите запаси за развиването на общината в вероятност до 2027 година

Община подчертава върху готовността си да осъществя в програмния интервал 112 плана на обща стойност към 208 хиляди лева, обхващащи всички аспекти на развиване на общината – обществени действия, туризъм, административни услуги, инфраструктура и други

Община ще продължава да насочва своите старания към съблюдаване условията на ЮНЕСКО за опазването на международното културно завещание, където спада огромна част от морския град. Реконструкция, ремонт, съоръжение и обзавеждане на учебна постройка, детски градини, създаване на велоалеи, довеждане докрай на дейностите по водни планове по обитаеми места, създаване на паркинги и детски площадки са единствено дребна част от амбициозната планова стратегия на Община Несебър.

Община е заложила на три стратегически цели: рехабилитация и възобновяване на общинската пътна и улична инфраструктури; възстановяване на водопроводната и канализационната мрежи; благоустрояване на обществени пространства и терени за отдих. За обновяването на общинската пътна и улична мрежа общинската администрация планува рехабилитация и създаване на нови общински пътища, модернизиране и доизграждане на уличната инфраструктура, включително и велоалеите, както и възобновяване на съществуващи и създаване на нови пешеходни и пътни мостове. За реализирането на втората стратегическа цел следва ремонт, рехабилитация и доизграждане на водопроводната и канализационна мрежа на територията на цялата община; възобновяване на аварийното водозахранване на гр. Приморско, както и интегрирано ръководство на отпадните води - ремонт, реорганизация и създаване на пречиствателна станция за отпадни води и КПС в обитаемоте места на общината. Модернизация на уличното осветяване, отделяне на зони за паркиране, както и планиране, създаване и ремонт на обществени пространства за необятен достъп и отдих са част от ограниченията, които ще разширят зоните за отдих. Предстои планиране, реорганизация на съществуващи и създаване на нови брегоукрепителни уреди, пристанища и кейове. Ще се реконструира и построи локален път - Писменово–Визица, общ. Малко Търново като връзка с интернационален път Бургас-Малко Търново-Инстанбул и други
 От АПИ замазаха гафа - не разрешават единствено директния трафик в Айтос От АПИ замазаха гафа - не разрешават единствено директния трафик в Айтос
Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) поправи гафа, който аргументи транспортен безпорядък в Айтос. Забраната за товарните автомобил...

Общият показателен бюджет на Община Средец за осъществяване на стратегически планове е надвишава 177 млн. лева Приоритетни за общината планове са: модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в град Средец; запазване на горите от горски пожари; саниране и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни и еднофамилни жилищни сгради; реорганизация на улична мрежа; ремонт и възобновяване на туристически обекти; ремонт на здания общинска благосъстоятелност.

Докладите си показаха през днешния ден единствено тези общини, чиито проекти за развиване до 2027 година са минали на разискване и признати на постоянни съвещания на общинските препоръки.

„ Искрено се надявам, че общинските администрации ще съумеят да изпълнят плановете, заложени в проектите им, тъй като те са основополагащи освен за визията на съответното обитаемо място, само че и за привличане на вложители и възстановяване качеството на живот на популацията. Това е причина и област Бургас да се утвърди като притегателно място както за бизнес, по този начин и за живеене “, сподели проф. Мария Нейкова.

Плановете за интегрирано развиване на общините за интервала 2021-2027 година са оповестени на интернет страниците на общинските центрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР