Севера Корея обеща днес твърд и смазващ военен отговор на

...
Севера Корея обеща днес твърд и смазващ военен отговор на
Коментари Харесай

Севера Корея обеща смазващ военен отговор на общите военни учения между САЩ и Южна Корея

Севера Корея даде обещание през днешния ден корав и сразяващ боен отговор на общите военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея, предадоха международните организации, като се позоваха на севернокорейската организация КЦТА.

Новото предизвестие идва след рекордна серия от севернокорейски ракетни изстрелвания в последните дни в отговор на най-големите военновъздушни маневри, проведени до момента от Сеул и Вашингтон.

В изказване севернокорейската войска споделя, че ще продължи да дава отговор на всички военни учения, " ориентирани от неприятеля против Северна Корея, посредством практични, решителни и смазващи военни ограничения.

" Неотдавнашните балистични ракетни опити съставляват явен отговор на взаимните учения на Сеул и Вашингтон ", се добавя в изказването.

" Колкото повече не престават провокациите на неприятеля, толкоз повече армията на Северна Корея ще ги парира по един безсърдечен метод ", се споделя в текста.

Стотици американски и южнокорейски военни самолети, измежду които и два мощни бомбардировача В-1В участваха в взаимните учения от 31 октомври до 5 ноември. За първи път тези американски бомбардировачи бяха пратени на Корейския полуостров от декември 2017 година насам

Според Сеул тези маневри са предопределени да покажат способността и подготвеността на страната да отговори твърдо на всяка провокация от страна на Северна Корея.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР