Севджан РамаданЗа 10 г. през школата на Севджан Рамадан в

...
Севджан РамаданЗа 10 г. през школата на Севджан Рамадан в
Коментари Харесай

Севджан, която научи 170 деца на народни песни

Севджан Рамадан
За 10 година през школата на Севджан Рамадан в Асеновград са минали 170 деца, които са се обучавали на национално пеене. Много от тях са траяли да се занимават с изпълнителско изкуство и са се осъществили сполучливо. Любовта към българския фолклор Севджан предава и на учениците си в пловдивското музикално учебно заведение.

Само на 34 година, Севджан има зад тила си многочислени триумфи. Завършила е две специалности в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, както и магистратура в същия вуз. Втората й магистратура е британски и методика в Пловдивския университет. Освен че има своя школа в Асеновград, Севджан е и ръководител на съдружие там. Красавицата освен преподава национално пеене, само че и самата тя е една от най-хубавите ни изпълнителки. Пее от 5-годишна.
 Севджан на един от фестивалите, в които е взела участие Севджан на един от фестивалите, в които е взела участие
„ Първоначално беше единствено занимание, само че след 8 клас взех решение, че това е моят път. Не съм серпантина да пея. Била съм в разнообразни ансамбли и оркестри. Участвала съм в доста фестивали у нас и в чужбина “, споделя Севджан. Носител е на първа премия на надпяване на един от съборите на Рожен.

„ Това е паметен миг за мен. Отидох на Рожен като част от асеновградски отбор. В последния миг ръководителят ни ми сподели, че ще пея соло “, спомня си Севджан. Изпълнила „ Стано, мари, Станчице “ на Надежда Хвойнева, една от най-красивите родопски песни.

„ Слизам от сцената, слушам аплодисментите, само че не преставам да се тормозя дали съм се справила “, разказва Севджан. Дори и откакто чужд човек я поздравил с думите: „ Вие сте идната Валя Балканска “, напрежението й не отминало.

„ Не можах да допускам, когато оповестиха, че съм преди всичко “, споделя Севджан. Успехи жъне и школата й, която отбелязва 10 година от основаването си.

Младата учителка е безапелационна, че ще продължава да се изявява като певица. Миналия месец е записала авторската турска ария „ Съкровище “ с цигуларя Цветомир Петков, която набира огромна известност.
 Освен че пее, Севджан свири и на пиано Освен че пее, Севджан свири и на пиано
„ Севджан е известна персона в града. Тя съумява освен да научи децата по какъв начин да пеят национални песни, само че и да ги обичат “, споделят асеновградчани. Може би неслучайно името на младата жена е Севджан. Означава „ бит душата “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР