Севда Асенова и Мелис Йонузова се класираха за утрешните финали

...
Севда Асенова и Мелис Йонузова се класираха за утрешните финали
Коментари Харесай

Севда Асенова и Мелис Йонузова на финал на Евро 2018 по бокс

Севда Асенова и Мелис Йонузова се класираха за утрешните финали на Европейското състезание по бокс за дами, което се организира в София. Габриела Димитрова и Деница Елисеева се стопираха на предпоследното ходило и се задоволиха с бронзови медали.

 Кубрат Пулев няма скоро да се бие с Антъни Джошуа
Кубрат Пулев няма скоро да се бие с Антъни Джошуа

От IBF търсят идващ противник на българина

Севда Асенова в категория до 48 кг за втора поредна година се оправи с румънката Стелуца Дуца. Дуца прилагаше главно способи от битката, макар многочислените предизвестия от съдийката на кръга. В последна сметка арбитрите дадоха минимално преимущество за българката с 3:2 (28:28, 28:28, 27:29, 28:28, 27:29).

" Това беше най-тежката ми среща, само че аз я чаках, бях готова и ментално, и физически за нея. Нямам пояснение за какво единствено мен ме предизвестиха, макар че румънката играеше по-нечисто. Важна е обаче победа, пък било тя и грозна. По-различното, което приложих в тази среща, бе че въртях на назад, към по-слабата ръка на съперничката. Доволна съм и, несъмнено, ще пъдя успеха и на финала ", показа Севда Асенова. На финала тя ще се срещне с рускинята Екатерина Палцева.

19-годишната Мелис Йонузова премаза украинката Мария Бова Бадулина в категория до 64 категория. Йонузова прати в нокдаун съперничката си във втория рунд, а в третия я нокаутира. Мелис завоюва преди два месеца Европейската купа до 22 години в Румъния, а на следващия ден ще се бие на край при дамите с туркинята Сема Чалъшкан.

" Щастлива съм! Не чаках толкоз от себе си, само че със сърце всичко се реализира. Доре не съумях да се изморя толкоз ", сподели след успеха Йонузова.

При 51-килограмовите Габриела Димитрова отстъпи от рускинята Светлана Солучнова с 1:4 (28:29, 28:29, 28:29, 29:28, 28:29). Българката игра доста мощно против боксьорка №1 на Русия за тази година. Бронзовият орден е първи за Димитрова от европейско състезание.

За страдание Деница Елисеева загуби дълго чакания край в категория до 60 кг против рускинята Анастасия Белякова. Сидиите бяха единомислещи за успеха на бронзовата от Рио 2016 Белякова с 5:0 (29:28, 20:27, 29:27, 30:26, 30:27).

" Не съумя да извърши тактическите ми инструкции. Трябваше да я дърпа на отдалеченост и тогава да нападна, а Дени влизаше все в непосредствен пердах ", сподели след мача персоналният треньор на Елисеева и на националния мъжки тим Жоел-Солер Арате.

37-годишната Деница Елисеева пето отличие към сбирката си и към този момент има 1 златен орден и 4 бронзови от европейски шампионати.

Довечера на кръга ще излязат европейските ни шампионки от София 2016 - Станимира Петрова (57 кг), и от Букурещ 2014 - Стойка Петрова (54).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР