Севда Асенова бе избрана за спортист №1 на Русе за

...
Севда Асенова бе избрана за спортист №1 на Русе за
Коментари Харесай

Севда Асенова е спортист №1 на Русе за изминалата 2022 година

Севда Асенова бе определена за състезател №1 на Русе за миналата година. Боксовата ни националка, която е представител на клуб Русе, завоюва званието в анкетата на спортните публицисти, проведена от локалния вестник „ Утро “ и Община Русе. Тя получи следващото си самопризнание, откакто през предходната година завоюва бронзов орден от Световното състезание и стана европейска шампионка в категория до 48 кг.

„ За мен е чест. Гордея се със себе си, че реализирам такива триумфи. Възстановявам се от травма. Предстоят ми значими шампионати “, сподели Асенова.

На трето място в анкетата бе подложен различен боксьор – Радослав Росенов, който е европейски първенец за мъже до 23 години и притежател на Купа „ Странджа “. Между тях застана европейският първенец по повдигане на тежести Ангел Русев. За треньор на годината бе разгласен Съби Събев, който е ментор в БК Русе.

Женският ни народен тим продължава усилената си подготовка за тази година. Под управлението на Борислав Георгиев и Роман Цветков нашите състезателки упражняват въз основата в „ Дианабад “ към този момент две седмици. В началото на февруари към тях ще се причислят и няколко мощни интернационалните състава, с които те ще вършат спаринги по пътя към Купа Странджа.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР