СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Стажантите в Южна Корея започнаха

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Стажантите в Южна Корея започнаха
Коментари Харесай

Южнокорейски лекари предлагат оставки на фона на спорове с правителството, което поражда притеснения за медицинското обслужване

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Стажантите в Южна Корея започнаха всеобщо да подават оставки в понеделник в символ на митинг против държавната здравна политика, причинявайки докладвани закъснение на интервенциите и други лекувания в лечебните заведения, макар че към момента не е настъпило огромно спиране на здравното обслужване в страната.

Групите на лекарите и държавното управление се карат за държавен проект за увеличение на броя на одобряваните в медицинските учебни заведения с 2000, като се стартира от идната година.

Здравните управляващи споделят, че е незабавно да има повече лекари поради бързото застаряване на популацията на Южна Корея. Те споделят, че броят на лекарите в страната по отношение на броя на популацията е измежду най-ниските в развития свят.

Но лекарските групи споделят, че държавното управление би трябвало да употребява наличните запаси, с цел да увеличи медицинските такси и първо да позволи други проблеми. Някои лекари споделят, че държавният проект може в последна сметка да докара до конкуренция сред лекари, извър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР