СЕУЛ, Южна Корея — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза,

...
СЕУЛ, Южна Корея — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза,
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким казва, че изстрелването на шпионски сателит е упражняване на правото на самозащита

СЕУЛ, Южна Корея — Севернокорейският водач Ким Чен Ун сподели, че неотдавнашното изстрелване на шпионски спътник от страната е упражнение на право на самоотбрана, защото Пхенян отпразнува събитието като доказателство, че може да нанесе удар на всички места по света, оповестиха държавните медии.

Северна Корея съобщи във вторник, че е поставила първия си шпионски сателит в орбита, предизвиквайки интернационално наказание за нарушение на резолюциите на Организация на обединените нации, които не разрешават потреблението на технологии, използвани за стратегии за балистични ракети.

Ким посети Националната администрация за аерокосмически технологии (NATA), с цел да приветства галактически учени и техници, и сподели във вторник изстрелването беше „ отварящо очите събитие “ пред лицето на „ рисковите и нападателни “ ходове на враждебните сили, заяви организация KCNA.

„ Той сподели, че притежаването на разследващ спътник е пълноценно практикуване на правото на самозащита, въоръжените сили на КНДР не могат н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР