Сетивно пътуване, имерсивно преживяване за събуждане на въображението, докосване до

...
Сетивно пътуване, имерсивно преживяване за събуждане на въображението, докосване до
Коментари Харесай

"Топлоцентрала" ще бъде домакин на арт събития в подкрепа на жените, преживели насилие

Сетивно пътешестване, имерсивно прекарване за пробуждане на въображението, допиране до инсталацията " Розов облак " на Рада Якова, изобразяване на портрети, коктейли, музика онлайн и електронни DJ сетове. Това са част от сериите арт събития, които провежда на 30 юни в " Топлоцентрала ".

Мисията на Emprove е да увеличи осъзнатостта към най-ранните прояви на принуждение във взаимоотношенията, да трансформира публичните настройки, както и. Именно задачата да се ограничи всяка форма на тормоз в обществото е във фокуса и на арт самодейностите в " Топлоцентрала ". Събитието открива наличието на фондацията за женска поддръжка в границите на Sofia Summer Fest.
" Събитието е празник на женската мощ и силата на изкуството да пробужда. Да пробужда сетивата, телата, възприятията и емпатията към себе си и към другите. Да пропуква броните и маските, с които всекидневно прекосяваме през света и да отвори бял лист пред съзнанието да твори и пресътворява всеки момент отначало ", споделят уредниците.


© Организатори

Ето какво могат да чакат гостите на събитието на 30 юни:

- Сетивно пътешестване в парка: Участниците ще затворят очи, с цел да се доверят на една от дамите, претърпели домашно принуждение (#ЖенитеSurvivors), която ще бъде лидер в това пътешестване оттатък думите. Кратко потапяне в зона на безвремие за разкриване нацяло едно ново измерение на вътрешния и външния свят.

- Имерсивно прекарване за пробуждане на въображението и обонянието.

- Представяне на " Пътеводител за свързване със себе си " - опция за гостите за пръв път да изтеглят онлайн наръчника с ежедневни креативен практики.

- Първо допиране до инсталацията " Розов облак " на Рада Якова за забележимата и невидимата мощ на дамите, която ще бъде сплотяващ детайл на тримесечното наличие на Emprove в границите на Sofia Summer Fest.

- Медитативно изобразяване на портрети от Рада Якова.

- Музика и танци за директна връзка с тялото и празнуване на насладата от придвижването.

Двата креативен тандема, които ще обезпечат подобаваща музикална атмосфера, са:

Dancing Angel & Olaija от паметните GLOBAL VISION CIRCLE - ветерани в областта на world beat музиката у нас, които ще поведат гостите на звуково странствуване из цялото земно кълбо с танцувална осцилация от Африка, Бразилия, Индия и Карибите;

DJ дуото Elve&Fille, които се въодушевяват от многообразието в актуалната електронна музика, смесвайки dark disco, dark electro, breakbeat, synthwave, atmospheric beat, melodic techno и cold wave.

 Театър на сетивата
© Фейсбук | Emprove

Театър на сетивата

За фондация Emprove:

Дейността на фондацията включва обществени акции за ранна предварителна защита и информираност, безвъзмездна психическа и юридическа поддръжка към дами, претърпели принуждение, коучинг, събития, образования, групови лечебни сесии, арт начинания, както и построяването на общността, които оттук нататък поддържат други дами по пътя им към смяна и нов живот.

За " Театър на сетивата София ":

Пионер в развиването на жанра на сетивния спектакъл у нас, който непосредствено и персонално потапя публиката в креативно взаимоотношение с артистите, задейства всичките ѝ сетива и я трансформира в основен воин на спектакъл-пътуване към персоналните ни дълбини, от което се завръщаме постоянно изменени. " Театър на сетивата София " основава разнообразни сетивни, имерсивни представления, сетивни градски пътувания, арт резиденции, креативен образования и ритрийти, както и проучвателен планове, разрастващи метода и сетивния език. Повече за плановете на трупата.

" Театърът на сетивата " и фондация Emprove се сплотяват в плана " Бял лист ", който включва разнообразни стадии и действия за потребление на изкуството като лечебен способ и инструмент за себеизследване, овластяване, креативно изложение и грижа за себе си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР