Сестрите Габриела и Стефани Стоеви се завърнаха у нас вчера

...
Сестрите Габриела и Стефани Стоеви се завърнаха у нас вчера
Коментари Харесай

Сестри Стоеви: Беше напрегнато състезание, тръгнахме без никакви очаквания

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви се завърнаха у нас през вчерашния ден след триумфа си на Европейските игри в Полша, където нашите девойки завоюваха златният орден в конкуренцията на двойки дами.

За българките това бе втори успех на този конгрес след оня през 2015-а година в Баку.

На летище " София " Стефани Стоева призна, че двете са тръгнали без никакви упования и добави, че персонално на нея това отличие ѝ носи огромно задоволство поради всички спадове в нейната кариера и тази на сестра ѝ.

" Щастливи сме с резултата. Беше с напрежение съревнование, защото имахме проблеми сред нас. Тръгнахме без никакви упования, не искахме да си слагаме никаква преса на раменете и гледахме да сме фокусирани във всеки мач. По резултатите всеки може да каже, че ни беше елементарно, само че изобщо не беше по този начин. Мисля, че най-трудната ни среща беше на полуфинала, защото спечелилият от нея взимаше купата и ние там просто трябваше да оцелеем в дългия маратон против французойките. Наистина съм доста щастлива, че успяхме да спечелим златото ", стартира Стефани при идването на двете на летище " София "

" Със сигурност на Европейски игри е друго, тъй като те са на всеки четири години, като олимпийските игри, до момента в който европейското състезание е всяка година и знаеш, че в случай че едната година се провалиш имаш на идната нов късмет. Докато Европейските игри не е по този начин, би трябвало да чакаш нови четири години. Ние спечелихме златото 2015-а, по-късно 2019-а пропуснахме... Малко гадно се усещам, тъй като желаех да си направя сбирка от три златни медала, само че се веселя, че съумях и два да взема. Този орден на мен ми носи по-голямо задоволство, тъй като имахме доста тежки моменти, доста спадове в кариерата и резултатите ни по шампионатите, и в действителност в този момент се веселя, че имаме подобен огромен резултат ", добави тя.

Стефани Стоева описа още, че двете бадминтонистки е трябвало да се оправят и с тежките условия в залата в Търнов и показа кои са идващите две огромни цели пред трикратните европейски шампионки - международното състезание в Копенхаген и квота за ЛОИ в Париж 2024.

" Беше тежко, имахме три мача в групата и още три, в случай че стигнем до край. Беше един огромен маратон на полуфинала, то се видя 84 минути играхме. Условията в залата беше доста тежки, доста мудни пера... Ние имахме и доста дълго пътешестване от селото до залата - към час и половина, в случай че не попаднем с трафик... Наистина доста се радваме. Беше тежка седмица, само че този път сме от страната на спечелилите. Следващият месец имаме международното състезание в Копенхаген, това е идната ни огромна цел и най-голямата, несъмнено, е да се класираме на олимпийските игри в Париж следващата година ", приключи Стефани Стоева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР