Сестрата на Ким Чен-ун (оградената с жълто) в компанията на

...
Сестрата на Ким Чен-ун (оградената с жълто) в компанията на
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун получи висок партиен пост


Сестрата на Ким Чен-ун (оградената с жълто) в компанията на брат си и жена му

Севернокорейският водач Ким Чен-ун издигна по-малката си сестра Ким Йо-чен на висок пост - в политическото бюро на единствената партия в страната, предадоха международните организации.

На заседание на Централния комитет на ръководещата Корейската трудова партия в Пхенян Ким Йо-чен, дружно с още трима функционери, беше назначена за " заместник-член " на политбюро, оповестиха държавни медии.

Политбюро е инстанцията, която взема решения и се оглавява от севернокорейския водач, прецизира Франс прес.

Лидерът и сестра му са деца на някогашния началник Ким Чен-ир и третата му брачна половинка Ко Йон-хи, някогашна танцьорка.

След като през 2011 година наследи ръководството на страната от татко си, Ким Чен-ун е назначавал сестра си на разнообразни длъжности за да укрепи позициите на фамилията си в държавното управление, показва ДПА.

Ким Йо-чен, която съгласно южнокорейски медии е 30-ина годишна, се е появявала неведнъж дружно с брат си на политически събития и при " визити за запознаване с ситуацията ", на които държавният началник обилно и умело раздава препоръки във всевъзможни сфери - от индустрията през земеделието и образованието до военната област. Тя е работила също в пропагандния отдел на партията.

През 2014 година, когато Ким Йо-чен беше назначена за заместник-ръководител отдел в Централен комитет, се появиха догатки, че тя може да бъде издигната на още по-висок пост в партийната подчиненост и да оказва помощ още повече на брат си в управническите каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР