Сестрата на иранския духовен лидер, аятолах Али Хаменей, днес разкритикува

...
Сестрата на иранския духовен лидер, аятолах Али Хаменей, днес разкритикува
Коментари Харесай

Сестрата на аятолах Али Хаменей нарече деспотичен режима в Иран

Сестрата на иранския нравствен водач, аятолах Али Хаменей, през днешния ден разкритикува режима в Иран, определяйки го като тираничен и изрази поддръжка за протестното придвижване, зародило се преди три месеца поради гибелта на младата иранка Махса Амини, задържана от нравствената полиция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" Противопоставям се на дейностите на моя брат Али Хаменей ", написа Бадри Хосейни Хаменей в писмо, което бе публикувано през днешния ден до медиите от сина й, основан във Франция - Махмуд Морадхани.

" Изразявам моята благосклонност към майките, които плачат поради закононарушенията, осъществени от режима на Ислямската република от епохата на нейния създател, аятолах Рухола Хомейни до сегашния интервал на деспотичния халифат на Али Хаменей ", добавя сестрата на Хаменей, която се намира в Иран.

" Винаги съм била и постоянно ще бъда загрижена за иранския народ и изключително за дамите ", написа още Бадри Хосейни Хаменей. Тя упреква режима, че не носи нищо друго с изключение на страдалчество и подтисничество на иранците. " Иранският народ заслужава независимост и разцвет и неговият протест е законен и необходим, с цел да бъдат зачетени неговите права ", добавя още сестрата на аятолаха. Тя показва вяра, че " тираничната власт " в Иран ще бъде свалена.

Сестрата на аятолаха прибавя, че поради здравни проблеми не може да взе участие в митингите и се гневи на брат си, че не слуша гласа на народа.

Тя също по този начин приканва авторитетния Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война да се причисли към народа, преди да е станало прекомерно късно.

Според основана в Норвегия иранска правозащитна организация в митингите в Иран са убити 448 души. Властите задържаха хиляди хора, от които 11 бяха наказани на гибел.

Съединени американски щати и техните съдружници упрекват аятолаха, че предизвиква конфликтите в страната. Иранските управляващи упрекват Запада, че стои зад размириците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР