Сесията на Общинския съвет в Пловдив беше провалена, след като

...
Сесията на Общинския съвет в Пловдив беше провалена, след като
Коментари Харесай

Бойкот и липса на кворум оставиха нерешен казуса с Панаира в Пловдив

Сесията на Общинския съвет в Пловдив беше провалена, откакто не беше събран кворум за осъществяване на плануваното за 3 януари съвещание. Съветниците от ГЕРБ и Българска социалистическа партия бойкотираха съвещанието.

Само 19 общинари участваха в залата, заради което не се състоя изключителната сесия, на която трябваше да бъде гласувано дали Община Пловдив да одобри акциите на Варна в дружеството- притежател на Международния панаир - " Пълдин туринвест ".

Въпреки че съветниците на ГЕРБ отсъстваха, тук беше кметът на Пловдив Здравко Димитров.

В същото време жители се събраха на митинг пред постройката на Съвета с афиш с надпис " Въздържал се " е равно на " Гергов продал се! "

Специално за съвещанието в залата на ОбС-Пловдив дойдоха водачът на Демократична България Христо Иванов и депутатите Ивайло Мирчев и Йордан Иванов. От партията назовават договорката " кражбата на века ", като имат обструкции най-много поради личността на Гергов, който е почетен консул на Руската федерация в града и съгласно групировката прокарва съветски ползи.

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА

Пред медиите Христо Иванов упрекна, че гласуването " е доста значим тест за всички поръчки за евроатлантизъм ".

 Снимка: БТА

" Защото в този проблем се вижда доста ясно - съветското въздействие и корупцията се сплотяват в България, с цел да стопират развиването на страната. И ще търсим за този проблем отговорност на национално равнище от ГЕРБ ", съобщи съпредседателят на Демократична България, който упрекна, че ще държи персонално виновен Бойко Борисов, макар че точно общинските съветници на ГЕРБ бяха част от бойкотиращите.

 Снимка: БТА

Това е трети опит за гласоподаване по проблема. Първия път " за " гласоподаваха единствено от групата " Автентична лява Българска социалистическа партия ". До обрата в позицията на ГЕРБ и останалите четирима се стигна след писмо на Гергов до съветниците, в което дава обещание, че в случай че бъдат признати акциите на Варна, той ще подари 6 декара земя в панаира за създаване на опера в града и 2% от акциите на " Пълдин туринвест ", с цел да не загуби Пловдив каузи си в него. На 3 януари обаче съветниците от ГЕРБ и Българска социалистическа партия попречиха на узаконяването на договорката.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР