Сесията на Общински съвет – Варна беше прекъсната, след като

...
Сесията на Общински съвет – Варна беше прекъсната, след като
Коментари Харесай

БК Черно море - Тича застави общинарите да изслушат исканията на протеста

Сесията на Общински съвет – Варна беше прекратена, откакто зала „ Пленарна “ на общината се изпълни с протестиращи представители на баскетболен клуб " Черно море - Тича ". Те са недоволни от това, че ще получат по-малко средства от общината през тази година. 
„ На 14.04.2022 година станахме очевидци по какъв начин ПК " Младежки действия и спорт " към Община Варна, която сама по себе си би трябвало да е с функционалността да работи в интерес на младежкия спорт, отхвърли финансово подкрепяне на спортните клубове, които бяха подали молба за такова за 2022 година. Без нито един глас " срещу ", само че ловко лавирайки през регламента, с пет гласа " за " и седем " въздържал се ", комисията отхвърли предлагането за финансово подкрепяне за 2022 година Всеки, който е гледал съвещанието е схванал, че това бе един фарс “, по този начин изясни претенциите на баскетболния клуб Иван Узунов, татко на дете, трениращо баскетбол в БК " Черно море - Тича " гр. Варна.
След като Общински съвет – Варна одобри дневния ред на днешното съвещание, на което ще се гласоподава локалния бюджет за 2022 година, протестиращите влязоха на сесия. Докато те заемаха седалките в „ Пленарна “, се подвигна много звук и ръководителят на съвета Тодор Балабанов се видя заставен да даде отмора за въдворяване на ред. 
След спирането, представителите на клуба принудиха Общинския съвет да изслуша настояванията им. Те приканиха да не се отхвърля финансирането от 300 000 лв., в случай, че община Варна се хвали с рекорден бюджет. Искането им е поради терзания, че именития баскетболен клуб може да последва банкрутиралите клубове по волейбол и хандбал във Варна. 
 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР