Сертифицираха Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в

...
Сертифицираха Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в
Коментари Харесай

Сертифицираха Тактическата група за спецоперации за дежурства през 2021 г.

Сертифицираха Тактическата група за специфични интервенции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО през 2021 година Това стана по време на обучение, оповестиха от Министерството на защитата.

" Трябва да се гордеем с нашите Специални сили , с тяхната отговорност, порив и подготвеност да овладяват нови задания. Това е дълъг развой и желая да отбележа напъните на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) за това Специалните ни сили да намерят почтено място в организационната конструкция на Българската войска ".

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по време на заключителния стадий на националното обучение " Stealth Dagger 2020 " на летище " Чешнегирово ". Военните маневри бяха от 20 юни до 3 юли с присъединяване на до 150 военнослужещи от СКСО, Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС).
 Боеготова е наша група от формирование на силите за отговор на НАТО (еNRF) през 2021 година
Боеготова е наша група от формирование на силите за отговор на НАТО (еNRF) през 2021 година

Тренировката и сертификацията бяха при съблюдаване на ограниченията за ограничаване на COVID-19

Началникът на защитата благодари на интернационалните ни сътрудници и изрече благодарност към присъстващия на събитието пълководец на Командването на Специалните сили на Съединени американски щати в Европа генерал-майор Кирк Смит .

От началото на 2021 година военнослужещите от сертифицираното формирование ще бъдат в 45-дневно дежурство . " Изискванията са доста във връзка с оборудването, оръжието, поддържаните информационни средства, тренировките. Убеден съм, че момчетата ще се оправят ", безапелационен бе началникът на защитата.

Командирът на Съвместното командване на спецсилите генерал-майор Явор Матеев акцентира, че това е следващият приключен стадий от подготовка на сходно военно формирование. " Доволен съм, че всичко мина безвредно, всички са живи и здрави и че задачите на учението са изпълнени. Не би трябвало да се задоволяваме с това, което имаме, и което сме постигнали . Трябва да се стремим постоянно да надграждаме ", сподели генерал-майор Явор Матеев.

Военнослужещите от Тактическата група за специфични интервенции демонстрираха парашутни скокове на летище " Чешнегирово ". Те отиграли дейности по обезвреждане на терористична група, избавяне на ранен военнослужещ и други

В деня за високопоставени посетители участваха още контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили, бригаден военачалник Борислав Сертов, шеф на Служба " Военна полиция ", бригаден военачалник Димитър Иванов , пълководец на 24-а авиобаза - Крумово и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР