Сертификатът за ваксинация за COVID-19 у нас вече е факт

...
Сертификатът за ваксинация за COVID-19 у нас вече е факт
Коментари Харесай

Доц. Симидчиев: Предстои нов пик на заразата

 Сертификатът за имунизация за COVID-19 у нас към този момент е реалност и всеки имунизиран може да го получи. При първа доза пациентът получава картонче, на което написа с коя ваксина е имунизиран, както и по кое време би трябвало да бъде сложена втора доза. След привършване на имунизационния развой се получава документ.

" Ако някой в миналото реши да ревизира дали някой е имунизиран или не, това е основаване на тази опция, без да би трябвало нещо друго да се прави ", сподели пред в  " Денят стартира "  пулмологът Александър Симидчиев.

Той още веднъж подсети, че имунизацията не е наложителна, тя е доброволна.

" Самата имунизация стартира да понижава вероятността за тежко боледуване, сред първа и втора доза почти десетократно снижава риска от тежко боледуване ", изясни Симидчиев.

Целта е групов имунитет, с цел да можем да ограничаваме последствията от инфекцията.

" Колкото повече хора са ваксинирани, толкоз по-малко ще бъдат хората, които ще боледуват и толкоз по-бързо ще се оправим с този вирус ", сподели Симидчиев.

Всички ваксини, които са регистрирани от съответните регулаторни организации, имат равнище на качество, резултатност и сигурност. Тоест, те са надеждни средства за ограничение на пандемичния развой, безапелационен беше пулмологът.

" Която и ваксина да излезе записано на пазара, тя е ефикасна, безвредна и с задоволителна степен на сигурност. Поради това всеобщата имунизация би трябвало да бъде в действителност всеобща, с цел да можем да спрем пандемичния развой. Ако нямаме задоволително доста хора, които да имат имунитет, ние няма по какъв начин да ограничим скоростта на този развой. "

" Ние имахме три талази, в този момент и третата стихна. При всички положения е евентуално да има ново увеличение на случаите. Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец, началото на идващия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР