Сертификатът за ваксинация срещу коронавирус, който гръцкият премиер Кириакос Мицотакис

...
Сертификатът за ваксинация срещу коронавирус, който гръцкият премиер Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Няма да се иска сертификат за ваксинация при влизане в Гърция

Сертификатът за имунизация против ковид, който гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис предлага да бъде признат на европейско ниво, никога няма да бъде наложително изискване за пътешестване в Гърция, съобщи през вчерашния ден гръцкият министър на туризма Харис Теохарис, представен от ежедневника "Катимерини ".

Теохарис посочи пред телевизия Скай, че документът и бързите проби са двата "инструмента ", които ще разрешат пътуванията през това лято, оповестява "Катимерини ".

Тези, които не са се ваксинирали, ще бъдат подлагани на бързи проби, като профилираната комисия ще реши дали това ще се отнася за всички.

Ваксинираните ще влизат в Гърция свободно. Министърът изрази очакване за по-добър туристически сезон тази година, само че сподели, че навиците на потребителите са се трансформирали и никой не прави резервации за пътешестване 6 или 8 месеца авансово.

3 милиарда евро на месец коства на гръцката хазна локдаунът, натрапен поради разпространяването на ковид, оповестява "Катимерини ", като цитира думите на държавния представител Христос Тарандилис. Той сподели, че е допустимо тази сума да бъде и още по-висока. Днес се чака да бъдат оповестени ограниченията за последователно и деликатно отваряне на търговията на дребно.

"Та неа " написа, че държавното управление преглежда сюжети за отваряне и на заведенията за публично хранене, само че единствено навън. Целта е да бъдат обезщетени ненапълно загубите на оборот на предприятията в бранша, половината от които са на прага на дефинитивно затваряне.

"Ефимерида звук синдактон " написа на първа страница, че пазарът и финансовите институции от ден на ден чакат нова дълбока криза, при която може да бъде маркиран и двуцифрен спад на гръцкия БВП.

Икономическият всекидневник "Нафтемборики " оповестява на първа страница за рекордна дефлация през декември. Според статистически данни потребителските цени през месеца са спаднали с -2,3 % на годишна база, което е най-лошата стойност на индикатора от 2017 година насам.

"Край на една ера в университетите " е заглавието на публицистична публикация на "Катимерини " в коментар на решението за разполагане на полицейски сили в университетските кампуси, което провокира митинги през вчерашния ден в Атина. Университетите имат проблем с насилието и беззаконието, написа вестникът. Левицата отхвърля да признае казуса. Тя се е фиксирала върху събитията до 1974 година, обаче хунтата към този момент падна от власт. Демокрацията и законът са в действие на всички места, с изключение на в университетите. Левицата отхвърля да предложи решения, а се интересува нещата да останат, както са, с цел да лови клиенти и да култивира идеологеми. Родителите обаче изискват университети, които ще си костват напъните, които поставят за следването на децата си, разяснява "Катимерини ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР