Серийните убийци винаги са предизвиквали сериозен интерес в аудиторията, но

...
Серийните убийци винаги са предизвиквали сериозен интерес в аудиторията, но
Коментари Харесай

„Черната вдовица“: Коя е 75-годишната серийна убийца от Япония


Серийните убийци постоянно са предизвиквали сериозен интерес в аудиторията, само че историята на японската „ черна вдовица “, без да се преувеличава, може да се назова невероятна.

През 2013 година 75-годишният Исао Какехи се среща с вдовицата Чисако Какехи.

Двамата се събират с помощта на организация, свързваща самотници. За два месеца двойката се дами и заживява дружно в Киото, където започват общ бизнес за оризови кексчета, написа Си Ен Ен.

Щастието им не трае дълго и няколко месеца по-късно мъжът става четвъртата и последна жертва на „ черната вдовица “. Чисако е наказана на гибел за убийството на трима от сантименталните ѝ сътрудници и опита да отнеме живота на четвърти.

Убийствата стартират през 2007 година, когато тя е на 61 година, само че тя не провокира съмнение в проверяващите до гибелта на последния ѝ брачен партньор, когато стартира следствие. Арестувана е през 2014 година

Три години по-късно тя получава смъртна присъда, а процесът придобива известност като един от най-дълго траялия в японската история. Миналата година не е почетено от съда следващото обжалване на присъдата.

Според проверяващите тя употребила организацията за запознанства, с цел да намира жертвите си – до един по-възрастни от нея и отровени бързо, откакто почнали да ѝ имат доверие. Те са безапелационни, че закононарушенията са били добре премислени и несъмнено е имало желание за ликвидиране още при запознанството.

Случаят провокира ужас в Япония и накара обществото да се пита – за какво жена в края на своя житейски път ще стартира да убива сътрудниците си, за които твърди, че ги обича.

„ Черната вдовица “ им 25-годишен брак преди да се трансформира в сериен палач. Първата ѝ жертва е 78-годишният Тошиаки Суехиро – в хапчетата му прибавила таблетка с цианид. Мъжът обаче оживял – бил избавен от незабавните медици. Единственият от съпрузите на „ черната вдовица “, който оцелява.

През 2012 година тя се насочва към идната си жертва – 71-годишният Масанори Хонда, а през 2013 година убива двама – 75-годишният Минору Хиоки и Исао Какехи. Всичките са отровени с цианид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР