Серийните нападатели, които набиха и ограбиха двама мъже във Враца

...
Серийните нападатели, които набиха и ограбиха двама мъже във Враца
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Серийните нападатели във Враца се оказаха футболни хулигани в атака срещу Ботев, вижте кои са те /снимки/

Серийните нападатели, които набиха и ограбиха двама мъже във Враца преди дни, се оказаха футболни хулигани, научи извънредно организация BulNews. Те са почитатели на столичния клуб „ Славия “ и набелязали жертвите си по това, че са последователи на локалния „ Ботев “. 
Припомняме, че на 4 април двама души бяха нападнати и ограбени във Враца. От единия били откраднати 400 лв., а от другия – 700. Само за часове полицията спипала нападателите и сега те са в ареста за 72 часа. 



Задържаните са Мартин Христов от София и Маргарит Цветков от Зверино, и двамата на по 19 години. Оказало се, че те тръгнали от София след мача сред „ Ботев “ /Враца/ и ЦСКА 1948 в петък следобяд. След като пристигнали в града под Околчица, двамата тръгнали да търсят почитатели на тима, с цел да „ пленят “ знамето му. 
Първо в региона на „ Билла “ те видели млад мъж с раница на „ Ботев “ и го нападнали в тил. След като го блъснали по главата и го повалили на земята, хулиганите дръпнали чантата му и побягнали. Противно на техните изказвания, че търсили футболни титли, в региона на паметника, прочут като Лъвчето, до жп гарата, почитателите на „ Славия “ хвърлили документите и облеклата на жертвата си и тръгнали надолу в посока „ Стария пазар “. 
В квартала хулиганите видели две деца, също облечени в облекла на обичания си „ Ботев “. Двамата им скочили, само че дребните почитатели оказали опозиция и не си дали нито екипите, нито парите. 
Погнати от хлапетата, бандитите още веднъж се запътили към центъра на града. В региона на „ Дунав “ те набелязали следващата си жертва – юноша, облечен с отличителните знаци на врачанския отбор. Двамата още веднъж го следили, изчакали да остане самичък и отново му скочили в тил, взимайки парите му. 
Потърпевшите са подали сигнал в полицията и ченгетата от Враца неотложно тръгнали по следите на нападателите. Те били снимани от охранителни камери на няколко места в града, открита е и колата БМВ, с която се придвижвали. 
Хулиганите не съумели да изоставен града с плячката си, тъй като стремително били хванати и прибрани в ареста. Привлечени са като обвинени и с разпореждане от дежурен прокурор, а мярката им е удължена до 72 часа.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР