Серията на Италия без загуба няма да продължи вечно, а

...
Серията на Италия без загуба няма да продължи вечно, а
Коментари Харесай

Австрия се закани на Италия: Серията им трябва да спре

Серията на Италия без загуба няма да продължи постоянно, а селекционерът на Австрия Франко Фода възнамерява да бъде този, който да я спре.

Италианците се трансфораха в един от любимците на Европейското състезание, откакто завоюваха и трите си мача в груповата фаза, вкараха седем гола и не позволиха нито един. Тези три победи на Евро 2020 продължиха серията без проваляне на тима под управлението на Роберто Манчини до 30 мача, изравнявайки предходния връх, подложен през 30-те години на предишния век.

"Първоначално ни се стори непреодолимо и невероятно предизвикателство, тъй като те не са губили от цяла безкрайност. Но рано или късно тимът на Манчини ще загуби ", сподели Фода.

Австрия, която за първи път доближи до осминафиналите на шампионата, ще получи своя късмет в събота на "Уембли ".

Освен серията без загуба, Италия ще се опита да сложи още един връх. Отборът не е позволил гол в 11 мача или общо 1055 минути. Ако Австрия не успее да означи, Италия ще надмине върха от 1143 минути, подложен сред 1972 и 1974 година. За отбор, който не съумя да се класира за Мондиал 2018, последните резултати на Италия са много забележителни.

"Това е нещо, което ни кара да се гордеем, изключително като се има поради какво мислеха за нас преди началото на шампионата. Но би трябвало да останем концентирирани, спокойни и да мислим за себе си. Все още не сме създали нищо. Нашата цел е да стигнем до дъно, а не просто да преминем през груповата фаза ", сподели нападателят на Италия Лоренцо Инсиние.

"Мисля, че фантазията на всеки е да вкара на подобен стадион. Ще се опитаме да отидем в Лондон и да се представим ужасно, както постоянно до момента. Нашата мощ е, че в никакъв случай не променяме природата си. Австрия работи доста и основава напън, ще проучим съперниците си, само че ще се подготвим за мача, като мислим какво точки би трябвало да създадем ", добави той.

Никой не въплъщава това повече от Джакомо Распадори, 21-годишен нападател на Сасуоло, който даже не беше играл мач за Италия, когато беше разгласен в отбора от 26 души за шампионата.

Распадори влезе като запаса в последния мач в групата на Италия против Уелс, като записа едвам второ присъединяване за страната си.

"Всичко това е като приказка за тима и за мен. За четири месеца толкоз доста неща се трансформираха. Тези, които в този момент са моите съотборници в Италия, преди бяха мои идоли в спорта ", съобщи Распадори.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР