Серията на Ига Швьонтек от 37 поредни победи приключи. Световната

...
Серията на Ига Швьонтек от 37 поредни победи приключи. Световната
Коментари Харесай

Край на серията на Швьонтек, Корне я спря в трети кръг на Уимбълдън

Серията на Ига Швьонтек от 37 следващи победи завърши. Световната №1 загуби с 4-6, 2-6 от Ализе Корне в трети кръг на Уимбълдън.

32-годишната французойка показва невероятна игра от първата до последната точка в срещата и възползвайки се от неубедителните изяви на Ига и сервира най-голямата сензация в Ол Ингланд Клъб досега.

Корне стигна до ранен задатък от два пробива за 3-0 в първия сет. Полякинята последователно съумя да стабилизира представянето си и върна единия брейк, само че това надалеч не се оказа задоволително, с цел да спре стремежа на безупречната от всяка точка на корта Корне. Вторият сет стартира положително за фаворитката, която изглеждаше, че е съумяла да се отърси от проблемите в миналата част и реализира пробив още в първото подаване на своята съперничка - 2-0. Топ поставената даже имаше задатък от 40:15 в ответния си сервис гейм, само че тъкмо когато изглеждаше, че към този момент стартира да намира ритъма си, позволи няколко непредизвикани неточности, които ѝ костваха мигновен рибрейк. Това бе и повратният миг на сета. Корне на собствен ред се снабди с преднина от пробив - 4:2. Швьонтек по този начин и не съумя да откри метод да излезе от затрудненото състояние.

Аманда Анисимова пък отстрани Коко Гоф след поврат 6-7(4), 6-2, 6-1 след 2 часа и 7 минути борба на Централния корт.

Двубоят бе втори посред им при дамите като първият сет беше извоюван от Гоф. Тя бе и в ролята на любимец в тази среща, само че Анисимова съумя да я в профил след превъзходна игра във втората и третата част.

В четвърти кръг нейна съперничка ще бъде французойката Хармони Тан, която през днешния ден в профил Кейти Боултър след 6-1, 6-1, а в първи кръг бе победила Серина Уилямс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР