Серията iPhone 14 е вече факт и предлага определени подобрения

...
Серията iPhone 14 е вече факт и предлага определени подобрения
Коментари Харесай

iPhone 14 - всичко, което трябва да знаете за новите модели смартфони на Apple

Серията iPhone 14 е към този момент факт и предлага избрани усъвършенствания по отношение на миналогодишните модели, само че и резервира някои познати от iPhone 13 характерности. 
 Apple, AR очилата, цената им и по кое време да ги чакаме
Какво ще показа Apple за първи път този януари

Следващото огромно нещо

Измежду регулярните модели към този момент липсва mini версията, тъй като е заместена от огромен 6.7-инчов iPhone 14 Plus, до момента в който Pro моделите не престават да се отличават в серията с по-сериозни нововъведения и надлежно цени. 

Всички нови модели към този момент са със опция за сателитна връзка, а при iPhone 14 Pro и 14 Pro Max има и значима смяна в дизайна - прорезът в горната част на екрана е умален и има нова роля. 

iPhone 14 и 14 Plus
 Снимка 586652
Източник:

Двата по-ниско позиционирани модела iPhone в известна степен резервират характерностите от предходната година и даже идват със същите A15 Bionic процесори, които видяхме при iPhone 13. 

Екраните им са с размери от 6.1 и 6.7 инча и са идентични с миналогодишните - OLED панели с респективно 2532 х 1170 пиксела и 2778 х 1284 пиксела. 

Селфи камерата е усъвършенствана и към този момент разполага с автофокус, бленда f/1.9, само че към момента е с 12 мегапиксела. 
 Снимка 586653
Източник:

Задната камера също продължава да е със единствено два 12-мегапикселови датчика, като главният подобен е усъвършенстван и предлага по-големи пиксели. 

Предлага се и усъвършенстваната оптична стабилизация Sensor-shift, a Apple дава обещание и до 48% по-добро показване при слаба околна светлина. 

Това се случва с помощта на новата технология Photonic Engine, посредством която камерата улава повече информация за фрагмента и ползва Deep Fusion по-рано в процеса на снимане. 
 Снимка 586651
Източник:

Така фотосите стават по-детайлни и качествени, когато снимаме на мрачно или при слаба светлина. 

При снимане на видео също има известни промени, като към този момент се поддържа 4К при 30fps, и има нов Action Mode, който симулира стабилизация от гимбъл. 

Батерията също би трябвало да устоя малко по-дълго отпреди - 20 часа видео при iPhone 14 и 26 часа при iPhone 14 Plus. 
 Снимка 586650
Източник:

Цените на iPhone 14 стартират от 999 евро, а на по-големия Plus модел - от 1149 евро. 

Доставките на по-малкия модел стартират от 16 септември, до момента в който iPhone 14 Plus ще се появи на 7 октомври. 

iPhone 14 Pro и 14 Pro Max
 Снимка 586654
Източник:

Една от огромните новости при Pro моделите е така наречен Dynamic Island - объл разрез, който заменя остарелия в горната част на екрана. 

Освен че там продължава да са поместени селфи камерата и системата за Face ID, Dynamic Island ще има и нова роля. 

Зоната към овала е интерактивна и там ще се появяват дребни иконки и вести, а посредством допиране ще получаваме бърз достъп до приложения във фонов режим и информация за протичащото се в телефона. 
 Снимка 586657
Източник:

Екраните още веднъж са с 6.1 и 6.7 инча, само че слагат връх на пазара във връзка с пиковата бляскавост - стига до цели 2000 нита. 

Apple също по този начин най-сетне вкарва Always On Display, за което спомага новият чип в телефоните, който разрешава опреснителната периодичност да падне единствено до един херц. 

Става дума за A16 Bionic, който зарежда и двата Pro модела и е най-мощният чип на Apple досега. 
 Снимка 586655
Източник:

Камерите при тези два телефона също са много по-мощни и главният датчик към този момент е с 48 мегапиксела. 

Присъстват и екстрите Sensor-shift, Photonic Engine и новият Action Mode, като има и технология за сливане на до четири пиксела в един. 

В ProRaw формат обаче ще можем да употребяваме истински 48-мегапикселови изображения. 

Останалите две камери не престават да са с по 12 мегапиксела, само че пък оферират до три пъти по-качествени фотоси при ниска светлина и 2х/3х оптичен зуум. 
 Снимка 586658
Източник:

Светкавицата също търпи промени и е два пъти по-ярка от предходния модел. 

Батериите са малко по-мощни, в сравнение с при регулярните модели и устоят надлежно 22 и 29 часа непрекъснато възпроизвеждане на видео. 

Всички нови модели, в това число iPhone 14 и 14 Plus, оферират нова функционалност за засичане на злополука, при което телефонът самичък набира незабавен номер. 
 Снимка 586656
Източник:

Тазгодишните телефони също оферират и Emergency SOS функционалност, посредством която при злополучие по сателитен път можем да повикаме помощ.
 Apple, MacBook и какъв брой коства сами да създадем ремонт на един преносим компютър
Колко коства ремонтът на един MacBook

Жокер: доста!

Цената на iPhone 14 Pro стартира от 1299 евро, а на 14 Pro Max - от 1449 евро. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР