Серията бомбени заплахи срещу училища буквално парализира учебния процес последните

...
Серията бомбени заплахи срещу училища буквално парализира учебния процес последните
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: Ако зачестят подобни заплахи, обмисляме нови мерки

Серията бомбени закани против учебни заведения безусловно сковава образователния развой последните два дни в някои огромните градове. От през вчерашния ден на прицел е и Университета за национално и международно стопанство, който също беше евакуиран.



Получихме през вчерашния ден имейл малко преди 9 часа. Уведомихме Министерство на вътрешните работи, като оттова реагираха бързо, изясни пред BTV проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС. Полицаите са претърсили региона.

Проблемът е, че ние сме огромен университет. 44 декара е разгърнатата повърхност, а дневно влизат 10 хиляди студенти. За няколко часа беше осъществена инспекцията, добави той.

Ректорът уточни, че следва ден на отворените порти, както и седмица на университетската книга.

Вчера бяха анулирани няколко министър председатели и прожекция на кино лентата за Кристиан Таков. Те ще бъдат пренасочени и за други дати, само че се надявам бързо да се реагира, с цел да знаем дали сходни закани са подправени и дали да стопираме образователния развой, добави проф. Димитров.

Каквото и да извършите в света остава диря. В този имейл единствено думичката „ учебно заведение “ беше сменена с „ университет “. Ако зачестят сходни закани, обмисляме нови ограничения, които да понижат риска. При настоящето равнище на риск не се постанова това. Самата систематичност подсказва, че не е сериозна офанзива, а игра на новак хакер. Въпреки това не би трябвало да се подценява, акцентира ректорът на УНСС.

Университетът ще бъде отворен в 8 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР