Серия учения в акваторията на Черно море започват руските военноморски

...
Серия учения в акваторията на Черно море започват руските военноморски
Коментари Харесай

Русия извади Черноморския си флот за мащабни учебни маневри ...

Серия учения в акваторията на Черно море стартират съветските военноморски сили от на следващия ден. За това заяви съветският „ Коммерсант “. Най-близкото от тях е единствено на 150 километра от българския бряг. Малко военноморско обучение сред Одеса и град Очаков е възнамерявала и Украйна.

На процедура съвсем цялата северна част на Черно море ще е терен на огромни учения, които ще навредят доста на комерсиалното мореплаване на черноморските страни.

Преди ден командването на съветския флот удостовери информацията за ученията и съобщи, че те имат планов темперамент.

„ Коммерсант “ не е получил до нощес отговор от министерството на защитата дали в зоните на ученията са планувани коридори за прекосяването на цивилен кораби.

Съединените щати видяха в проектите на Москва да трансформира половината северно Черно море в зона за военни учения, опит да се ограничи морския суверeнитет на Украйна и това в нейните пристанища да влизат търговски кораби.

„ Под претекст за военни учения Русия лимитира свободата на корабоплаването в Черно и Азовско море “, се споделя в известие на американското посолство в Киев.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли страната му да се пробва да задуши с тези учения Украйна. Не това обаче описват пред „ Коммерсант “ хора, които се занимават с морски транспорти.

„ Много хора се замислят да се откажат изцяло от влизането в украински пристанища. Ден престой коства доста пари, а седмица – доста, доста повече “, споделя предприемач пред изданието.

Според корабособствениците, коридорът за Одеса е доста стеснен.
Свързани вести Русия: Западът лъже, че планираме навлизане в Украйна Кирил Петков за рецесията Русия-Украйна: Имаме мощен глас в НАТО и Европейския съюз Русия притисна Украйна с войски от три страни СНИМКИ/ВИДЕО Съединени американски щати упрекнаха Русия, че приготвя подправена офанзива с дронове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР