Серия сигнали за разорани дюни от коли и кемпери на

...
Серия сигнали за разорани дюни от коли и кемпери на
Коментари Харесай

Кемпери и коли разорават дюни на Шкорпиловци и Крапец

Серия сигнали за разорани дюни от коли и кемпери на плажа в Шкорпиловци и Крапец са обслужили през миналия юли месец чиновници на Регионалната ревизия по околната среда и водите, научи Moreto.net.

В единия от случаите е сигнализирано за паркирани коли върху дюните на къмпинг „ Космос “, с. Дуранкулак. При инспекция на място са открити ситуирана шатра и килим върху дюнната растителност. На виновника ще бъде наложена санкция и следва предприемане на административнонаказателни дейности, показват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Друг сигнал, на който са реагирали проверяващите, е за разполагане на кемпери и палатки върху предпазени дюни в землището на с. Крапец, общ. Шабла. При осъществената инспекция на терен е открито увреждане на растителност в крайбрежната плажна линия и дюни отвън дейната плажна повърхност от паркирали коли. След изясняване на собствеността на колите следва предприемане на административно-наказателни дейности.

Будни жители са потърсили подпомагане от инспекторите за два паркирани кемпера в предпазени дюни в с. Шкорпиловци, под хотел „ Джордаш “. При осъществената инспекция на терен е открито увреждане на естествена растителност в крайбрежната плажна линия и дюни отвън дейната плажна повърхност от паркиралите кемпери.

Установени са още паркирани коли върху дюните на плаж „ Шкорпиловци “ заради напълнен потенциал на платения паркинг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР