Серия сигнали на строителни предприемачи в „Младост” са довели до

...
Серия сигнали на строителни предприемачи в „Младост” са довели до
Коментари Харесай

Бизнесмен: Много предприемачи са изнудвани от Иванчева

Серия сигнали на строителни бизнесмени в „ Младост” са довели до следствието и ареста на кмета Десислава Иванчева. Те не могат да разясняват в елементи схемата поради следствената загадка.

„ Аз съм част от следствието. И удостоверявам изцяло думите на прокурора за това по какъв начин голям брой бизнесмени са изнудвани от Иванчева –чрез схемата – задържаме ти документите в преписката, държим я в кабинета на кмета и няма да се придвижи, в случай че не направиш едно или друго, което тя иска”, описа пред bTV един от тях.

Сигнали против Иванчева са подавали и огромни строителни компании, и по-дребни вложители. Арестът обаче пристигнал откакто един от предприемачите се съгласил да даде 70 хиляди евро за следен от службите рушвет.

„ Човекът е предприемач, теглил е заеми, има тези пари и желае да прави почтен бизнес, тъй като има по-друго мислене. Той не приема това мислене, че би трябвало да дава подкупи, с цел да му се свърши работата”, описа ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Версията, че парите са подхвърлени в колата на Иванчева е несериозна, настояват от прокуратурата. „ От няколко дни получавам позвънявания от мои другари, които на смешка питат – да им кажа къде поставят по 70 хиляди евро, с цел да си оставят и те колите. Казаха, че може да си подготвят и кашончета, с цел да им ги сложат”, сподели шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Защитниците на арестуваните към този момент резервират безмълвие. А във „ Фейсбук” профила на Иванчева се появи обява, евентуално готова от нейния екип, с теза, че е била неуместна и против нея е изпълнен типичен сюжети за компрометиране и изваждането й от политиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР