Серия от влакови инциденти станаха у нас тази сутрин. Пътнически

...
Серия от влакови инциденти станаха у нас тази сутрин. Пътнически
Коментари Харесай

Серия от влакови инциденти у нас, двама загинаха

Серия от трен ови произшествия станаха у нас тази заран. Пътнически трен опустоши кола на прелез. Двамата пасажери от автомобила са починали. Влакът е пътувал по направление Горна Оряховица – Русе Разпределителна, а случаят е станал малко преди 9.00 часа сред гарите Акация и Янтра при непозволено прекосяване на прелез с постоянно задействана прелезна сигнализация, оповестиха от БДЖ.

Движението на трен овете в региона е спряно, а пасажерите в сектора ще бъдат транспортирани с рейсове по направлението сред Горна Оряховица и Русе, прецизираха от НКЖИ. Два товарни трен а се сблъскаха на гара „ Илиянци “ По-рано през днешния ден две товарни компзиции се сблъскаха в региона на столичната гара „ Илиянци “,, откакто са тръгнали едновременно. Инцидентът е станал към 3.30 часа тази заран. От 8-ми коловоз, с постоянен първоначален сигнал, в посока гара Курило потегля празна товарна комбинация на частен транспортьор.

В същото време от 9-ти коловоз, без подаден първоначален сигнал, в посока гара Световрачане потегля друга празна товарна комбинация на същия транспортьор. На стрелка 39 двата локомотива се удрят и дерайлират. И двата трен а са на частния транспортьор „ Булмаркет “. Няма потърпевши машинисти, няма и разлив на гориво. Не е имало заплаха за популацията в региона. Поради зародилия случай беше анулиран крайградският пътнически трен № 20270 от Лакатник за София. Пътниците за този трен са превозени със идната комбинация по това направление. По същата причина пътническият трен № 20111 от София за Враца отпътува с 24 минути забавяне от Централна гара София.

Движението на всички останали трен ове в сектора не е наранено и се реализира без усложнения, оповестиха от БДЖ. Предвид зимната конюнктура и изобилния снеговалеж в Западните области на страната придвижването на трен овете се реализира без съществени закъснения и към този миг няма сектори с прекратено придвижване на трен овете, провокирано от усложнената метеорологична конюнктура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР