Серия от събития по случай Деня на Европа планират в

...
Серия от събития по случай Деня на Европа планират в
Коментари Харесай

Поредица от събития по случай деня на Европа организират в Русе

Серия от събития по случай Деня на Европа възнамеряват в Русе от Международно сдружение „ Елиас Канети “.

Част от тях ще се реализират с поддръжката на Областната администрация, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация в Русе.

Това стана ясно след извършена среща сред заместител регионалния шеф Людмил Христов и ръководителя на културната организация проф. д.ф.н. Пенка Ангелова. Предвижда се осъществяване на среща с представители на посолства в България на страните-членки на Европейски Съюз, пред които ще бъдат показани опциите на Русе и района, както в областта на туризма и културата, по този начин и вариантите за развиване на бизнес тук. Осигурена е и богата културна стратегия, която ще включва концерт на Русенската филхармония, както и опознавателен тур на града с детайли на виртуална действителност. Той ще се организира от Сдружение „ Градоред “.

Поредицата от събития са под патронажа на министъра на превоза и известията Николай Събев и посланика на Австрия Н.Пр. Андреа Вике.

Два дни по-късно на 12 май в Русе ще се състои и Общото заседание на водещата организация в областта на междурегионалните и междуправителствени трансгранични връзки на България и Румъния Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ с изпълнителен шеф Лили Ганчева. Подробности очаквайте през идната седмица. Интересен факт, че тогава Асоциацията ще означи 20-ата годишнина от основаването си.

Днес от 11.00 часа в Австрийската библиотека в Русе ще се организира конференция на част от сътрудниците по самодейността. В нея обаче заради служебна ангажираност няма да вземат участие представители на Областната администрация и Министерството на превоза и известията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР