Серия от подобрения превърнаха чат бота с изкуствен интелект Google

...
Серия от подобрения превърнаха чат бота с изкуствен интелект Google
Коментари Харесай

AI ботът на Google най-накрая има шанс да е полезен

Серия от усъвършенствания трансфораха чат бота с изкуствен интелект Гугъл Bard от криво-ляво копие на ChatGPT в най-малко евентуално потребен виртуален помощник. Той към този момент е пълнокръвна част от екосистемата на онлайн колоса и може да си взаимодейства с други платформи като Gmail, Гугъл Docs или Maps.

Контекст: Както писахме по-рано през тази година, Гугъл Bard не се радва на най-успешния старт. Ботът още при обществения си дебют срина пазарната стойност на компанията майка Alphabet поради неточна информация, промъкнала се в демонстрационното му видео.

Публичната версия, която през лятото стигна до Европа, не беше доста по-добра, като главното ѝ достолепие не беше прецизността, а бързодействието.

Детайли: Най-интересни в скорошното обновяване са новите т.нар разширения - интеграции на Bard с Гугъл Workspace, YouTube, Gmail и така нататък С тяхна помощ може да попитате бота, да вземем за пример, по кое време е семинарът, за който сте получили покана преди 2 месеца или кои са най-важните въпроси, наранени в отчета, който е бил споделен с вас в Гугъл Drive.

Можете също да потърсите съвет какво да гледате или по какъв начин да стигнете, да вземем за пример, до Силистра по маршрут с забавни отбивки по пътя. Нужно е просто да разрешите на Bard достъп до вашия профил, като за момента се обработва единствено информация на британски език.

От друга страна: От Гугъл настояват, че AI моделът е доста усъвършенстван. Тествахме го и фактически процентът неуместни и " халюцинирани " отговори е по-нисък, само че все по този начин не е елементарно да накарате Bard да потърси настояща информация от Мрежата - в множеството случай той се пробва да се " измъкне " със личния си масив от данни, който е на най-малко две години.

Неточностите могат евентуално да основат проблем при работа с документи и преписка, тъй че за по-важните въпроси отговорите на бота към момента е наложително да се ревизират ръчно. При нашите опити да използваме Bard, той очевидно се затруднява с ровенето години обратно в Gmail, само че релативно бързо и съответно обобщи документи.

В ролята си на навигатор, ботът се нуждае от много подробни указания, само че с малко проба и неточност може да ви предложи и забавни разновидности за странствуване. Прави усещане, обаче, че разказаният път не подхожда на генерирания маршрут в Гугъл Maps, който от време на време е изцяло несъответстващ.

Какво следва: Интеграцията е забавна и има огромен капацитет в действителност да икономисва време - не е мъчно да си представим един предстоящ миг, в който цялата интеракция с екосистемата на Гугъл се случва през Bard. За задачата обаче ще би трябвало да забележим още усъвършенствания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР