Серия от интервюта проведоха експерти от Областната управа в Русе

...
Серия от интервюта проведоха експерти от Областната управа в Русе
Коментари Харесай

СТУДЕНТИ ОТ ВОДЕЩИ ВУЗОВЕ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЖЕЛАЯТ ДА СТАЖУВАТ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – РУСЕ 

Серия от изявленията организираха специалисти от Областната администрация в Русе с кандидат-стажанти в държавната администрация. Инициативата е част от огромна държавна акция, провеждана през последните години, целяща да насърчи развиването на младите в България и по-конкретно да ги стимулира да работят точно в структурите на държавната власт. Областна администрация – Русе постоянно взе участие в акцията, като през последните пет години на стаж по тази стратегия са минали към 20 студенти, учащи се в разнообразни вузове в страната. За първи път обаче има толкоз мощен интерес от студенти, учещи в други страни. В рамките на централизираната лятна акция за кандидатстване се оферират над 790 стажантски позиции в България, като за Областна администрация – Русе те са седем. Бъдещите стажанти би трябвало да са студенти в областта на стопанската система, правото, администрацията или архитектурата и строителството. Те ще имат опцията да работят в двете дирекции на администрацията – „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност “, както и в този, занимаващ се с финансовото ръководство и правното обслужване. Отделно двама от тях ще могат да работят и в областта на връзките с обществеността. Кандидатите са от Американския университет в Благоевград, университета Ланкастър във Англия, Румънско-американският университет в Букурещ, както и Русенския университет „ Ангел Кънчев “.

Предвидено е продължителността на стажа да е един месец, като той ще се организира в интервала юли – септември тази година. По време на стажа студентите не получават заплащане и времето не се зачита за трудов и застрахователен стаж.Успешно миналите ще получат документи.

За регионалния шеф Анатоли Станев водещ приоритет остава привличането на повече млади, способни и амбициозни хора в държавната администрация. „ Трябва да дадем явен знак на обществото, че повече хора, които нямат желанието и потенциала да работят нямат място в държавната администрация “, разяснява Станев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР