Серия от глоби за шофьор от Пловдив след като в

...
Серия от глоби за шофьор от Пловдив след като в
Коментари Харесай

Глобяват многократно шофьор: Изписали грешно номера на автомобила при купуването на винетка


Серия от санкции за водач от Пловдив откакто в бензиностанцията, когато е купувал винетката на колата си му изписали неверно номера на автомобила. През 2020 година Йордан Пашов си купува винетка.

„ Драмата стартира преди 2 месеца, като във офиса на компанията получихме фиш от АПИ, в който се твърди, че единият автомобил не е имал платена винетка за 2020 година “, изясни той.

„ Направихме информация със счетоводството. Извадихме платежните документи. Установихме, че сме купили винетка за автомобила от една бензиностанция край Пловдив. Парите са платени от банковата карта на компанията, само че е станала неточност при въвеждането на регистрационния номер – вписани са 5 числа. Номерът е 7555, а във винетката е 75555. По този метод автомобилът е с 5 числа и 4 букви “, добави Йордан Пашов.

До този миг са получени три фиша по 300 лв., само че се притесняват от още фишове, защото автомобилът постоянно е употребен.

„ Досега сме обжалвали два фиша. Всички, които дойдат, ще ги апелираме. Автомобилът има платена винетка “, безапелационен е притежателят.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ излязоха с позиция за bTV. В нея показват, че при положение на погрешно декларирани данни се смята, че за транспортното средство не е заплатена винетна такса.

Снимка: Редакторски екип


„ Потребителят е имал опция и е негово обвързване да ревизира дали ръководеното от него транспортно средство има електронна винетка “, допълват от АПИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР