Серия катастрофи на автомагистрала „Тракия” превърна в кошмар пътуването към

...
Серия катастрофи на автомагистрала „Тракия” превърна в кошмар пътуването към
Коментари Харесай

В първия ден на август: 13 катастрофи предизвикаха огромни задръствания на Тракия

Серия произшествия на автомагистрала „ Тракия” трансформира в призрачен сън пътуването към морето в първия ден на август. Рекорден брой произшествия станаха край Пловдив и Бургас. Само в границите на три часа в тези два сектора имаше 13 произшествия и жертва.

Първата злополука е от 7.30 ч. Тя е в посока Бургас и води до километрична колона. Два автомобила се удрят поради неспазване на отдалеченост. Минути по-късно, в същото платно за Бургас, в продължение на 20 километра, стават още девет произшествия.

Най-тежкият случай е с жертва - в автомобил със софийска регистрация пътуват една жена и двама мъже. Тримата от София отивали на отмора на море. Колата настига минаван, който спрял в колоната поради злополуките начело. Водачката на автомобила не съумява да спре и го блъска откъм гърба.

„ Вследствие на удара автомобилът се прекатурва на платното за придвижване. Пострадали са трима - водачът, както и двама пасажери. На път за болничното заведение единият пасажер е умрял. Това е момче на 27-години. Шофьорът и другият пасажер са без заплаха за живота”, изясни пред Нова телевизия началникът на „ Пътна полиция” - Пловдив гл. контрольор Йордан Милушев.
Заради случаите хиляди водачи, тръгнали към морето сутринта, останаха за часове блокирани на автомагистралата край Пловдив. Преди Бургас бяха сюрпризирани от нова обсада. Там три произшествия запушиха пътя към морето. Много от изнервените водачи минаха през спешната лента и за малко не почина служител на реда.

„ Призовавам водачите, когато видят служител на реда на пътя, да знаят, че по всяка възможност може и нещо да се случва след тях. Днес сътрудниците споделиха с мен, че са имали два случая, които не ги виждат колите и благодарене на това, че служителите на реда са отскочили обратно, не е станал случай с тях”, акцентира гл. контрольор Милушев.
Според полицията рекордният брой произшествия край Пловдив през днешния ден се дължи на два фактора - несъобразена скорост и неспазване на отдалеченост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР