Серия експлозии тази сутрин в Киев. Ударена е централна част

...
Серия експлозии тази сутрин в Киев. Ударена е централна част
Коментари Харесай

Взривове с дронове камикадзе удариха Киев

Серия детонации тази заран в Киев. Ударена е централна част на града, прецизират се вредите. Все още няма данни за жертви.

Според администрацията на президента Володимир Зеленски, офанзивата е осъществена с дронове камикадзе. Властите в Киев приканиха хората да останат в укритията.

Освен в Киевска област въздушна паника е била оповестена още в Одеска, Николаевска, Полтавска и Черкаска области.

В Днепропетровска област гори енергийно оборудване, изумено от ракета през миналата нощ, оповестяват локалните управляващи. А Запорожката атомна централа е изключена от електрическата мрежа след съветски обстрел, се споделя в известие на " Енергоатом ".

Точно седмица след масирания ракетен обстрел над Киев, украинската столица още веднъж се разсъни с писък на сирени и детонации. Те са били минимум четири - като първата е записана към 6, 30 локално време, последната малко след 8.

По информация на началника на администрацията на Володимир Зеленски - Андрей Ермак, офанзивата е осъществена с дронове камикадзе, това единствено демонстрира тяхното обезсърчение, добави Ермак. От Телеграм канала на кмета на Киев - Виталий Кличко, излиза наяве, че са изумени жилищни и бизнес здания в Шевченковския регион.

Има избухнал пожар. На място работят огнеборци и спасители. Фотографии са запечатали дроновете, с които е осъществена офанзивата. А на клиповете се чува канонадата на Противовъздушна отбрана батареите в опит да обезвреден безпилотните самолети.

Учебните заведения в украинската столица са минали на отдалечено образование. По информация на ББЦ, част от жителите на Киев са потърсили леговище, само че мнозина са избрали да продължат утринните си занимания. Според украинските Военновъздушни сили единствено в нощта на 16 против 17 октомври са унищожени минимум 30 ирански дрона, макар, че Техеран отхвърля да доставя военна техника на Москва. Тежка остава обстановката в Донбас.

" Ситуация по фронтовата линия не е претърпяла основни промени през миналия ден. Горещите точки в Донбас са Соледар и Бахмут, там се води извънредно тежка борба. Окупаторите хвърлят против нашите сили всички, което имат, в това число и 2 000 пандизчии - те са измежду наемниците там ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

От съветското министерство на защитата оповестиха, че са отблъснали украинските офанзиви край Донецк, Херсон и Николаев. Преди седмица президентът Путин съобщи, че офанзивите против Киев и още няколко обитаеми места в Украйна е била в отговор на нападението против Керченския мост и добави, че няма смисъл от повече " огромни удари ", припомня ББЦ.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР