Сериозно застрашени от НАПлийко са над 47 000 българи, а

...
Сериозно застрашени от НАПлийко са над 47 000 българи, а
Коментари Харесай

Не 189, а над 47 000 българи са сериозно застрашени от пробива в НАП

Сериозно застрашени от " НАПлийко " са над 47 000 българи, а освен 189, както оповестиха ден по-рано от приходната организация. За това предизвестиха IT експерти през вчерашния ден, предизвестява в. „ Сега “.

Според данъчните единствено за 189 души има по едно и също време приключване на данни за имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на персонална карта, поради което те са в най-голяма заплаха от злоупотреби с персонални данни. Национална агенция за приходите разгласи, че персонално ще ги предизвести по телефон или имейл, че те ще би трябвало да сменят документите си за идентичност.

Във „ Facebook “ обаче ИТ експерт предизвести, че при разбор на масива от файлове, изминал в интернет, сходен набор от персонални данни може да се открие за 47 262 българи. " Не споделям, че Национална агенция за приходите ни хвърля прахуляк в очите и се пробва да омаловажи личната си небрежност във връзка с работата с персонална информация и данни на жители. Силно се надявам да успокоят хората, че в бързината просто са позволили неточност, и да се поправят ", показва ИТ експертът Антон Аврамов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР