Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус, който

...
Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус, който
Коментари Харесай

Мъжът с коронавирус в „Пирогов“ е в критично състояние


Сериозно се е влошило положението на мъжа с ковид, който е настанен в „ Пирогов”. Това съобщи на брифинг началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„ Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към сериозно. Той към този момент е на апаратна вентилация. Образните проучвания и лабораторните индикатори демонстрират, че има съществено утежняване на положението му и то се дефинира като сериозно ", сподели още той.

Категорично е доказан и от двете лаборатории позитивният резултат на 62-годишната жена, която е здравно лице. Тя е седмият случай на инфектиран с ковид в България. Жената е работи в столична болница. Запоследно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни признаци. "Състоянието й е положително ", увери ген.-майор Мутафчийски.

„ Тази нощ приехме едно от контактните й лица. Това е жена, която е с грипоподобна симптоматика. Тя е в устойчиво положение. Днес пробите й ще бъдат изпратени и в двете лаборатории”, сподели още той.

По думите му в света към този момент случаите на ковид са 126 380, новите са 7158. „ В Италия са инфектирани над 12 000, като над 2000 са новите случаи. Взети са невиждани ограничения в Италия и света.

„ На Балканите съвсем всички страни оповестяват за нови случаи на болестта. В Албания има 3 нови случаи, Гърция – 9, което прави 99 общо. В Румъния има 15 нови и общо стават 47, Сърбия има 6 и стават 18, Хърватия има 3 нови и стават 19, в Словения общо са 57, Турция има един, в България ставаха 7 с единия нов случай “, добави Мутафчийски.

Запитан за какво на уеб страницата на СЗО има информация, че инфектираните в България са 10, а не 7, както е публично доказано до момента, той отговори: „ Разбрахме за това нещо, само че ние нямаме такава информация. Кой е дал такива данни към СЗО, не ми е ясно. Към тази заран мисля, че би трябвало да са поправени. Много постоянно те наблюдават медиите. Иначе, информацията се подава от министерството на опазването на здравето посредством основния здравен инспектор”.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР