Сериозно преразглеждане на цените на електроенергията за домакинствата се задава

...
Сериозно преразглеждане на цените на електроенергията за домакинствата се задава
Коментари Харесай

В Русия вдигат тока на домакинствата, които не пестят

Сериозно преразглеждане на цените на електрическата енергия за семействата се задава в Русия. То към този момент би трябвало да бъде обвързано с размера на потреблението, написа Лента.Ру.

Регионите, които не пристъпят към такава смяна, ще би трябвало да компенсират по-бедните семейства от личните си бюджети, вместо да разчитат на спомагателни такси от бизнеса.

От чий джоб идват парите?

Целта на измененията е да се отстрани т.нар кръстосано субсидиране. В Русия цената на тока за жителите е занижена за сметка на тази за индустрията, която на процедура заплаща всеки месец част от сметката на тези семейства, които другояче биха имали усложнения.
 ЕРП-тата 45 дни ще ни продават безвъзмезден за тях ВЕИ ток
ЕРП-тата 45 дни ще ни продават безвъзмезден за тях ВЕИ ток

Законова смяна ощетява дребните производители със слънчеви съоръжения за лични потребности

От години се търси метод за унищожаване на кръстосаното субсидиране, само че тежестта за компаниите единствено се усилва. През 2023 година промишлеността ще заплати рекордните 284 милиарда рубли под формата на спомагателни такси.

В същото време, въпреки обособените райони да имат право да усилват цената на тока за битовите потребителите, това не се прави съвсем на никое място. А потреблението пораства стремглаво.
 Сметките за ток и газ порастват: Какви помощи отпускат другите европейски страни (и България)?
Сметките за ток и газ порастват: Какви помощи отпускат другите европейски страни (и България)?

Държавите-членки на Европейски Съюз значително са виновни за своите национални енергийни политики

Сега управляващите вървят към " стопански обоснована цена " на база потреблението - по този начин се чака по-богатите жители с огромните си сметки да субсидират по-бедните. Процесът ще стартира от началото на идната година в цялата страна, като упованието е той да бъде съпроводен и с смяна в дотациите за енергийно бедните.

Минно дело

Руските управляващи не крият, че друга причина за новото ценообразуване на електрическата енергия е незаконният рандеман на криптовалути. Това е развой, който употребява големи количества ток, който би трябвало да е промишлен, само че съвсем постоянно се изразходва на територията на семейства.

Така Иркутска област стана център на крипто " миньорите " освен от цяла Русия, само че и от Китай. Причината - токът за семействата е съвсем 6 пъти по-евтин, в сравнение с в Москва. Тези цени се дължат на съществуването на 3 веца и на високо равнище на субсидиране - огромните държавни и частни консуматори заплащат в допълнение милиарди рубли.

Резултатът - съвсем 2% от битовите консуматори имат ползване от над 6000 киловатчаса на месец. Ако бяха в София, те щяха да заплащат по над 1000 лева на месец за сходна консумация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР