Сериозно облекчаване на трафика на ключовия възел на кръговото на

...
Сериозно облекчаване на трафика на ключовия възел на кръговото на
Коментари Харесай

Общината: Пробивът при Водната палата готов до края на 2023 г.

Сериозно облекчение на трафика на основния възел на кръговото на Водната палата се чака след реализиране на пробива, който община Пловдив планува да построи. Това излиза наяве и от данните, които са оценени на база едноседмично видеонаблюдение на местоположението от Центъра за ръководство на трафика към Оперативна програма " Организация и надзор по превоза ".

Днес дружно със заместник-кметовете и и специалисти, кметът направи оглед на мястото. Според данните от камерите в работни дни колите в двупосочното придвижване по оста север-юг по бул. " Цар Борис ІІІ Обединител “ попадат в съществени тапи.

Според заместник-кмета след цялостното проучване на данните от трафика до няколко седмици следва да се пристъпи към пускане на другите етапи от плана. Заместник-кметът по строителството изясни, че до 10 дни общината ще подпише контракт с изпълнителя, след което следва 90-дневен интервал за планиране, в който да бъде показана идейната идея и техническия план за пробива.

В поръчката е заложено идейната разработка първо да бъде показана в общината, и пред Обществения съвет, който бе основан особено, с цел да управлява разходването на средствата по заема, който общината изтегли за реализацията на плана. Желанието на е да има необятна полемика и разискване на инфраструктурното съоръжение  още преди да е стартирала реализацията му. Целта е експертните оценки да бъдат нанесени като промяна още на идейно равнище.

Кметът ще се срещне с проектантите, представители на браншовите организации и всички експертни страни по тематиката. Стойността на строително-монтажните действия на плана " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. " Цар Борис III Обединител “ и бул. " Марица юг “ възлиза на 9,2 млн. лева и би трябвало да завърши до края на 2023 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР