Сериозно напрежение възникна между лидерите на четворната коалиция, още преди

...
Сериозно напрежение възникна между лидерите на четворната коалиция, още преди
Коментари Харесай

РАЗДОР В КОАЛИЦИЯТА! Нинова скочи на Кирил Петков заради Министерството на държавните предприятия: Това е абсурд! Никога не сме го обсъждали. Отложиха и пленума на БСП - споразумението не било готово

Сериозно напрежение породи сред водачите на четворната коалиция, още преди тя да е излъчила съдружно съглашение и държавно управление, видя ПИК. Причината е тиражираната от спрягания за предстоящ министър председател вест, че ще се сътвори Министерство на държавните предприятия.

Припомняме, че след консултациите при Румен Радев, от " Продължаваме промяната " оповестиха, че към този момент е ясна структурата на Министерски съвет и ще се сътвори ново министерство - на държавните предприятия.

В медиите пък от дни се спряга името на Корнелия Нинова за поста министър на държавните предприятия и вицепремиер в държавното управление на Кирил Петков.

Оказва се обаче, че лидерката на Българска социалистическа партия напълно не е съгласна с бъдещия си съдружен сътрудник в лицето на " Продължаваме промяната ".
свързани новини95615преди 7 часа46758преди 9 часа
Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятия. Това е парадокс.

В общественото пространство се тиражира и разяснява концепцията за основаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е неуместна, и че ще го оглавя аз. С тази нечиста сделка би трябвало да се спре. Никога сред нас и другите партии по време на договарянията не е обсъждано сходно нещо и в плана за конструкция на Министерски съвет такова министерство не попада ", написа Нинова, като по този метод загатна за и напрежение в четворната коалиция, защото новината за основаването новото министерство идва персонално от Кирил Петков.

Възможно е тримата водачи да са дискутирали точно изявлението на бъдещия министър председател и фактът, че в квалифицираното съглашение сред партиите на никое място не е записано Министерство на държавните предприятия.

Минути след обявата на Корнелия Нинова стана ясно, че Българска социалистическа партия е отсрочила и пленума си за на следващия ден, защото съгласно социалистите съдружното съглашение още не било готово.

" Другарки и приятели, уверяваме ви, че работата по плана на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Република България продължава и Националният съвет на Българска социалистическа партия не би могъл да организира съдържателно разискване на този извънредно значим политически документ в финален вид ", написа в писмо от отдел " Деловодство " на пленума.

То е изпратено до всеки член на Националния съвет. Посочва се още, че по изтъкнатата причина свиканото от 14 часа във вторник, 7 декември, съвещание на Народно събрание, се отсрочва за различен ден.

" След приготовление на окончателния план на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Р България, ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия неотложно ще свика ново присъствено съвещание ", се споделя още в известието до членовете на пленума.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР