Сериозно количество дъжд падна днес и в Смолянска област, съобщи

...
Сериозно количество дъжд падна днес и в Смолянска област, съобщи
Коментари Харесай

Щети след дъжда и в Смолянско

Сериозно количество дъжд падна през днешния ден и в Смолянска област , заяви Българска национална телевизия. Ситуацията е била най-тежка в общините Баните и Рудозем, където водата е провокирала частични свлачища и подкопала пътища.

Цялата налична техника в района е била впрегната да отстранява вредите. Пътищата са проходими и няма данни за потърпевши хора.

Реки преляха и потекоха по улиците на асеновградското село Леново.
 Цялата страна в оранжево и жълто поради значителни превалявания
Цялата страна в оранжево и жълто поради значителни превалявания

Максимални температури сред 20 и 25 градуса

Осем багера от сутринта са разчиствали провалите в региона на Рудозем, където река Елховска подкопа елементи от улици. Щети има и в селата Чепинци и Бяла река.

За голям брой свлечени скатове, подкопани подпорни стени, една паднала разкъсан тръбопровод, който наводни двор на къща и няколко икономически здания, се оповестява в едно от селата.

В момента за благополучие към този момент стартират да се оттичат реките и започваме да следим какво се случва откакто спадне равнището на реките, сподели Румен Пехливанов, кмет на община Рудозем.

В асеновградското село Леново в продължение на три дни е валял проливен дъжд, който трансформира улиците в реки. Приземните етажи на част от къщите останаха под вода.

Според кмета на Леново, падналият дъжд е бил в такова котичество, че даже почистените дерета не са съумели да го поемат.
 20 къщи са наводнени във Вършец
20 къщи са наводнени във Вършец

Нямаме планувани средства, надяваме се и страната да помогне

Доста къщи са наводнени, доста значителни дъждове през последните ден и половина и резултатите са налице, достаогради има паднали, къщи приземни етажи, както се вижда напряко река върви по улиците. Това съожщи Борис Ангелов, кмет на с. Леново.

Припомняме, че проливните дъждове провокираха и през днешния ден съществени проблеми на доста места в страната.

Национален институт по метеорология и хидрология предизвести за рисково време , като за всички области на страната за през днешния ден бяха издадени оранжев и жълт кодове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР