Сериозните типове психологични заболявания се лекуват в обществото и за

...
Сериозните типове психологични заболявания се лекуват в обществото и за
Коментари Харесай

Необходима, но много закъсняла е промяната в психиатричната медицина

Сериозните видове психични болести се лекуват в обществото и за това има нужда от основаването на мобилни екипи и патронажна грижа, тъй като такива хора се възставнояват тогава, когато са обгрижвани.

Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова при представянето на плана " RECOVER-E: Мащабно приложение на психично-здравни грижи, основани в общността, за хора с тежки психологични болести в Европа ".

Основната цел на плана RECOVER-E е да способства за въвеждането на модел за даването на услуги в общността в пет страни в Югоизточна Европа, с цел да се усъвършенства равнището на действие, качеството на живот на хора с тежки психологични разстройства с шизофрения, биполярно разстройство и меланхолия.

Ясно осъзнаваме, че е толкоз нужна смяната в региона на психиатричната медицина, само че и толкоз доста закъсняла, тъй като сме в голям дълг към хората с психологични увреждания, призна зам.-министърът.

Светлана Йорданова поддържа основаване на мобилни екипи и на патронажна грижа за хората със съществени психологични разстройства, тъй като тези хора са част от нашето общество и би трябвало да им бъде помогнато. Тя даде обещание, че ще спомага за реализирането на концепциите.

От своя страна заместник-директорът Националният център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) проф. Пламен Димитров уточни, че би трябвало да бъде въведено взаимно основаване на услуги в общността за психологичното здраве за хора със съществени психологични разстройства. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР