Сериозни щети върху растителността са нанесени тази нощ в парка

...
Сериозни щети върху растителността са нанесени тази нощ в парка
Коментари Харесай

Вандали посегнаха и на парка до МОЛ Пловдив СНИМКИ

Сериозни вреди върху растителността са нанесени тази нощ в парка до МОЛ „ Пловдив “, заяви шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев. Автомобил завил вдясно от пътя, прегазил живия плет, минал през тревата и пешеходните алеи наоколо до фитнеса и детската площадка и оттова още веднъж излязъл на шосето.

Техническият началник Евгений Караславов към този момент е подал до шефа доклад за провалите. По думите му, не минава понеделник без да се установяват вреди. През нощите в почивните дни най-редовно през парка минават коли, които унищожават растителността. Сред постоянните „ направления “ е алеята до фонтана. Около водната повърхност са построени две красиви вази за цветя, само че в едната не е останало и клонче. Всичко в нея било отъпкано и в този момент е готова за есенното засаждане на двусезонни цветя.

„ Паркът край МОЛ „ Пловдив “ е измежду най-големите нови зелени пространства, построени в последните години, които поддържаме. Обхваща към 25 декара повърхност сред бул. „ Свобода “ и бул. „ Пещерско шосе “, в близост има доста жилищни здания и огромни търговски обекти. Паркът е чист и подреден, засадени са доста дървета, шубраци, тревни площи, има шадраван, пейки, фитнес и детски площадки. Грижим се за всички тези хубави неща, тъй като мястото се посещава от доста поданици на квартала, само че се намират и злонамерени хора, които не стопират да разрушават “, описа шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев.

Жестоко пречупен е близо 10-годишен чинар край пътя, който следва да бъде изкоренен, а на негово място ще се засади ново дръвче в идната есенна залесителна акция.
тагове вандализъм МОЛ " Пловдив " парк Стоян Алексиев  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ  Вандали посегнаха и на парка до МОЛ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР