Сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила по заведени

...
Сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила по заведени
Коментари Харесай

Установени са сериозни нарушения по преписки във ВКП

Сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила по заведени преписки във Върховна касационна прокуратура /ВКП/, по които въз основа на резолюция на някогашния основен прокурор Иван Гешев са стартирани персонални инспекции от прокурори при ВКП, откри работната група, образувана със заповед на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. Проверяваните 9 преписки са формирани в интервала сред 15 май и 15 юни, прецизираха от държавното обвиняване.

Докладът на работната група извежда констатации за основанието за започване на инспекциите, което е ставало с резолюция на някогашния основен прокурор Иван Гешев , както и с предмета, срочността и резултатите от тях. Отклоненията от нормативната уредба и вътрешните правила се отнасят при завеждане на нови преписки, както и при започване на инспекции по сигнали, кореспондиращи с по-ранни произнасяния на способените прокуратури по други преписки с еднакъв предмет.

По този мотив направеният отчет е ориентиран за разискване и взимане поради при предоставения със заповед на Сарафов от 22 юни, обзор на настоящите актове на методическо управление и правене на оферти за изменението, допълнението, анулацията или прецизирането – съответно във връзка с вътрешната за Прокуратурата уредба за осъществяване на предварителните инспекции и за реализиране на с лужебен и инстанционен надзор .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР