Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции -

...
Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции -
Коментари Харесай

Проверки на МВР, НАП, Агенция Митници и БИМ откриха масови нарушения в бензиностанции

Сериозни нарушавания на законодателството са открити във всички бензиностанции - обект на взаимни инспекции на Агенция „ Митници “, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Българския институт по метрология (БИМ) през миналата седмица.

И петте обекта, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас, са запечатани, а за част от нарушаванията са формирани досъдебни производства, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите. След осъществени разбор и инспекция от чиновници на Агенция „ Митници “ са открити нарушавания и са подхванати взаимни дейности под координацията на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари. В хода им е открито, че в една от бензиностанциите са инсталирани спомагателни устройства към фискалния уред на обекта. По този метод е било допустимо подаването на неточна информация за осъществените доставки, наличните и проточените количества горива към Национална агенция за приходите. В друга бензиностанция пък са открити разкритикуван вид колонки.

Служителите на Национална агенция за приходите, виновни за наложително събиране на данъчни задължения, са иззели налични парични средства в два от обектите, поради непогасени данъчни задължения. От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „ Митници “ са иззели гориво, поради нарушавания на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР