Сериозни инвестиции започват в сливенския квартал Надежда“, където живее ромско

...
Сериозни инвестиции започват в сливенския квартал Надежда“, където живее ромско
Коментари Харесай

Започва реконструкция на електропреносната мрежа в сливенския квартал Надежда

Сериозни вложения стартират в сливенския квартал „ Надежда “, където живее ромско население. Това стана ясно на среща сред регионалният шеф инж. Маринчо Христов, представител на управлението на електроразпределителната компания в Сливен - Ангел Стратиев – началник на КЕЦ и поданици на квартала.



От на следващия ден, 24 януари, стартира реорганизация на електропреносната мрежа, като ще бъде сменен захранващ кабел, както и таблата за отчитане на електромерите. Уговорено е и място за краткотрайно мобилно оборудване, което ще обезпечава електрозахранване до построяването на нов трафопост.

Срокът за осъществяване на плана, който възлиза на стойност към половин милион лв., е до края на месец март..

„ Считаме, че по този метод казусът ще бъде краткотрайно решен. а в границите на година ще бъдат построени два нови трафопоста, които в допълнение ще облекчат натоварването в квартала “, сподели регионалният шеф.

Жителите на ромския квартал излязоха нощес на митинг пред постройката на ЕВН в града. Те недоволстват от непрестанно прекъсване на електрозахранването по домовете им и смятат, че това се прави преднамерено към тях.

Представителят на електроразпределителното сдружение Ангел Ставрев увери на днешната среща, че казусът идва от по-големият брой консуматори и системата не може да издържи на повишената в пъти консумация на ел.енергия.

„ Считам, че жителите на „ Надежда “ са подготвени на подпомагане. Има схващане от тяхна страна и в бъдеще няма да се стига до напрежение “, сподели Христов,
Той изрази подготвеност и за други срещи с ромската общественост за подпомагане и решение на наболели проблеми.

„ Това е част от нашата работа, да сме с жителите и с проблемите им и да ги позволяваме “, сподели още регионалният шеф.

Като ползотворна дефинира срещата един от представителите на квартала Димитър Петров и добави, че тя дава упования за резултат на дългогодишния проблем на „ Надежда “. Той прикани жителите на квартала за схващане и за подпомагане на чиновниците на фирмата-изпълнител на плана.

От своя страна Община Сливен ще даде на ЕВН терен за краткотрайно слагане на мобилно електрозахранващо оборудване, което ще работи до създаване на новия трафопост.

В аудиото чуйте репортаж по тематиката...
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР