Сериозна критика понесе американския президент Доналд Тръмп след срещата с

...
Сериозна критика понесе американския президент Доналд Тръмп след срещата с
Коментари Харесай

Тежки критики за Доналд Тръмп след срещата му с Владимир Путин


Сериозна рецензия понесе американския президент Доналд Тръмп след срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин. Британският в.
The Guardian е безапелационен в оценката си – Путин завоюва, а даже Тереза Мей загуби, освен Тръмп. Другият почитан ежедневник - The Independent е още по-краен: " Тръмп обиди личните си служби ".

Конгресмени, сенатори, някогашни шефове на разследващи организации са шокирани от признанието на Тръмп, че има вяра повече на Путин, в сравнение с американските служби и правоохранителни органи за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Тръмп разбуни духовете в Америка и с изявлението си, че Съединени американски щати също носят отговорност за утежняването на връзките с Русия и са се държали неуместно.

" Трагична неточност. " Така авторитетният сенатор републиканец Джон Маккейн дефинира срещата във финландската столица Хелзинки. Президентът освен не е споделил истината за един съперник на Америка, само че и не е защитил същността ѝ - република на свободни хора, отдадена на идеята на свободата вкъщи и в чужбина, счита Маккейн.

Маккейн упрекна американския държавен глава в „ доверчивост и нарцисизъм “ и съобщи, че конференцията на Тръмп с Путин е " едно от най-срамните осъществявания на американски президент, което помня ". Припомняме, че Тръмп намерено разгласи на конференцията с Путин, че не вижда причина Русия да се е месила в американските президентски избори, които той завоюва, а Путин добави, че е удовлетворен, че Тръмп е спечелил, тъй като желал да се подобрят връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Първо на четири очи сред Путин и Тръмп, а по-късно и в уголемен състав, с по шестима съветници, както и на конференцията - Путин разгласи, че Студената война е свършила. Тръмп, от своя страна, уточни, че по-добре да поеме политически риск в полза на мира, в сравнение с да рискува мира и стабилността поради политиката.

Реакцията на демократите в Съединени американски щати беше повече от предстояща, само че изключително показателна е позицията на някогашния естонски президент Тоомас Хендрик Илвес, представен от лявото издание The Hill. Илвес е безапелационен – в случай че аз решах да допускам на Путин, а не специалистите от личната ми разследваща общественост, че има интервенция на Русия в президентските избори на страната ми, тогава щяха да ме подложат на импийчмънт.

Говорителят на републиканците и ръководител на Камарата на представителите Пол Райън също не спести острия звук. " Президентът би трябвало да оцени, че Русия не е наш съдружник. Няма никакъв честен еквивалент сред Съединени американски щати и Русия, която остава враждебна към нашите най-основни полезности и идеали. Съединените щати би трябвало да се съсредоточат върху това, да държат Русия виновна и да сложат завършек на подлите офанзиви против демокрацията ", сподели Райън.

" Вземайки поради нападателното и непостоянно държание на президента Тръмп към нашите най-близки другари и съдружници в Брюксел и Англия, днешната среща отбелязва най-ниска точка в американската президентска история. Никой предходен президент не се е унижавал толкоз тъпо пред тиранин ", сподели Маккейн.

В хора от рецензии се включи и известният артист и някогашен губернатор на Калифорния от квотата на демократите Арнолд Шварценегер. Той разгласи, че Тръмп изглеждал като " дребен, влажен макарон ". " Питах се по кое време ще изиска подпис или селфи ", прибавя Терминатора, който е безпределно недопечен в оценката си: " Ти безусловно съобщи разследващите ни служби, правосъдната ни система и най-лошо - страната ни. Ти си президентът на Съединени американски щати - не би трябвало да правиш по този начин, какво ти става?! ".

" Русия се намеси на изборите ни през 2016 година Нашите разследващи организации са единомислещи по въпроса - напомни сенатор Орин Хач ( Юта). - Никога не съм си мислил, че нашият президент ще седне на едно място с съветския и ще стартира да упреква Съединени американски щати за съветската експанзия. Срамота! “, разяснява сенатор Джеф Флейк ( Аризона).

" Пропусната опция от президента Тръмп да държи Русия виновна за намесата на изборите и да я предизвести да не се меси в бъдеще “, написа в Туитър сенатор Линдзи Греъм ( Южна Каролина).

Бившият ръководител на Конгреса на Съединени американски щати Нют Гингрич, който постоянно е подкрепял президента Доналд Тръмп, съобщи, че конференцията е „ най-сериозната неточност в неговото президентство “.

Бившият кандидат-президент Мит Ромни съобщи, че " решението на президента Тръмп да застане на страната на Путин, а не на разследващите организации на Съединени американски щати е срамно и подкопаващо демократическите правила ". " Да се твърди, че има морално тъждество сред Съединени американски щати и Русия освен че опонира на логиката и историята, само че и подкопава националното ни единение ", уверен е той.

Демократите също не откриха огън по президента. Сенатор Марк Уорнър (Вирджиния) дефинира като неприличен " фактът, че президентът зае страната на Путин ". Според сенатор Елизабет Уорън (Масачузетс), която се счита за евентуален конкурент на Тръмп на президентските избори през 2020 година, той е засрамил Америка, подкопал е нейните институции, отслабил е съдружниците ѝ и е прегърнал " деспот ".
" Русия се е месила в нашите избори и нападна нашата народна власт. Той трябваше да държи Путин виновен, а не награден ", добави тя.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува Тръмп, който отказал да осъди хипотетичната съветска интервенция в изборите. Тръмп избрал да прегърне Путин на конференцията, като сложил „ думата на съветския водач над тази на нашата лична разследваща общественост “.

Единственият авторитетен политик в Съединени американски щати, похвалил Доналд Тръмп е сенаторът от Републиканската партия от щата Кентъки Ранд Пол, който съобщи, че критиците на президента и неговия способ за другарство с Русия бъркат. Той уточни, че Вашингтон също избира страна при изборите в другите страни. Според Пол е значимо Съединени американски щати да поддържат открит разговор с съперниците си, изключително в случай че се надяват да трансформират тяхното държание. „ Трябва да открием метод да създадем разговора по-добър “, добави той. Според него чиновниците на разследващите служби на Съединени американски щати и конгресмените, които подлагат на критика Тръмп, включват членове и на двете партии, които са срещу президентството му като цяло. Той дефинира държанието им като „ Синдром на вманиачаването на Тръмп “.

Тръмп, по традиция, избра Twitter, с цел да изрази мнението си. И то е, че " работлив разговор с Русия е добър освен за Съединени американски щати, освен за Русия, а за целия свят ".

Самият Путин разяснява, че напъните на Запада да изолира Русия са се провалили, тъй като Русия е прекомерно огромна в международен мащаб, с цел да се случи това. В съветската преса като цяло натъртват, че няма взаимен меморандум от срещата, само че в. " Комерсант " разяснява, че най-реалистично наподобява да има прогрес по договарянията за контракта СТАРТ (за стратегическите нападателни оръжия).

Днес, 17 юли, следва среща на Тръмп с конгресмени – поради случилото се в Хелзинки, само че няма детайлности с кои тъкмо конгресмени ще се види американският президент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР