Сериозен теч на данни от Twitter се появи по хакерските

...
Сериозен теч на данни от Twitter се появи по хакерските
Коментари Харесай

Теч на данни в Twitter - с информация на 235 млн. потребители

Сериозен теч на данни от Twitter се появи по хакерските конгреси, оповестява CyberNews. 

Информация за към 235 млн. консуматори на платформата е налична онлайн. Във файловете с размер 63 гигабайта се съдържат потребителски имена, персонални имена, имейли, брой почитатели, а в някои и телефонни номера.

Последното е условие за платения Twitter Blue абонамент, който към този момент е наличен единствено в Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия, Англия и Австралия.

По всяка възможност данните ще доведат до доста спам имейли, таргетиран фишинг и доксинг - откриване на персонална информация онлайн.

За момента течът не е доказан от Twitter, които признаха за надалеч по-скромен подобен от август предходната година - на " едвам " 5,4 млн. консуматори. Ако бъде доказан, това ще бъде един от топ 15-те най-големи теча в историята. Но няма да надмине различен сходен теч на данни от Twitter през 2018 г, когато бъг разкри данните на 330 млн. души.

Технологичните компании са обичана цел на хакерите, а сигурността на Twitter сигурно не е на оптимално равнище след сериозните съкращения от страна на новия притежател Илон Мъск предходната година.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР