Сериозен скандал е на път да избухне в следващите месеци

...
Сериозен скандал е на път да избухне в следващите месеци
Коментари Харесай

Отнемат домакинството на Катар за Мондиал 2022?

Сериозен скандал е на път да избухне в идващите месеци в международни футбол. Това твърди спортният министър на Саудитска Арабия Турки ал-Шейх. Той разкри, че международната футболна централа ФИФА планува да отнеме семейството на Катар за Мондиал 2022. Според думите му, окончателното решение ще бъде взето през септември, а семейството на международното състезание най-вероятно ще бъде обещано на Съединени американски щати или Англия.

Въпреки изказванията на Ал-Шейх, чиято страна бе въвлечена в сериозен дипломатически спор с Катар през годините, към момента няма публични индикации за сходно решение от ФИФА.

През 2010 година, 22-членния изпълнителен комитет на ФИФА дефинира Русия и Катар за домакините на международните шампионати през 2018 и 2022, а от този момент до през днешния ден, изборът на двете страни провокира редица негативни мнения с обвинявания за корупция и пазаруване на гласове.

Заедно с Бахрейн, Египет и ОАЕ, Саудитска Арабия ограничи дипломатическите си връзки с Катар през юни 2017 година и разгласи, че ще бойкотира Мондиал 2022 поради изказванията, за Доха поддържа екстремистите и има прекомерно топли взаимоотношения с Иран.

Въпросните страни към този момент оповестиха, че няма да вземат участие във финалите, в случай че те се проведат в Катар, а това в допълнение ускори слуховете за смяна на семейството.

September 2018 will be an intense month in the corridors of football's powerbrokers pic.twitter.com/HqZkMrZ3Sp
— تركي آل الشيخ (@Turki_alalshikh) February 24, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР